Adina Filculescu: "Buchetele colorate sunt pentru miresele îndrăzneţe"

1 68665 original jpg jpeg

În cadrul evenimentului Floral Expo, care a avut loc pe 8 aprilie, Adina Filculescu şi echipa ”EnRose” au creat un eventai impresionant, făcut în totalitate din flori naturale, ce a fost integrat într-un decor specific japonez. După minunatul eveniment, Adina ne-a acordat câteva minute pentru a ne răspunde la o serie de curiozităţi despre pasiunea pentru flori şi buchetul perfect al miresei.

Cum a început această pasiune pentru flori?

Întotdeauna am iubit florile,dar până la terminarea facultăţii nu mă gândisem că voi introduce aceasta pasiune în viaţa mea profesională. A pornit de la un job de studenţie şi a evoluat într-o afacere în momentul în care am observat potenţialul uriaş de pe piaţa românească. Lucrez într-un mediu considerat boem de către cei din exterior,însă vă asigur că este o afacere bazată pe piloni foarte pragmatici. Am crescut enRose pas cu pas,aplicând cunoştiinţele dobândite în cadrul Academiei de Studii Economice şi,ulterior,prin implicarea în proiectul Femei în Afaceri. Am trecut prin multe etape,dar răbdarea şi perseverenţa,precum şi specializarea permanentă în noi tehnici design floral,au determinat creşterea constantă a afacerii mele.

Aveţi de gând să implementaţi cursuri de design floral pentru a-i învăţa pe doritori această meserie?

Este chiar unul dintre proiectele noastre de anul aceasta! Am susţinut în vara şi toamna anului 2015,două ateliere de design floral în scop caritabil şi au fost un succes real. Pornind de la aceste experienţe,am decis să organizăm câteva workshopuri de design floral,pentru amatori,deoarece am observat o tendinţă în creştere a pasiunii pentru acest domeniu. Mai mult,avem în plan şi cursuri dedicate organizării unei nunţi,pentru viitoarele mirese,incluzând gestionarea bugetului şi multe alte mici secrete pentru a avea o experienţă cât mai plăcută.

Care sunt cele mai cerute flori în această perioadă?

Primăvara este un anotimp minunat pentru florişti,deoarece oferta de flori este foarte largă. În această perioadă,a lunii aprilie,am înregistrat o creştere foarte mare a buchetelor şi aranjamentelor florale cu liliac – este şi normal,datorită perioadei. Urmează în scurt timp sezonul bujorilor şi vă pot confirma că aceste flori sunt cele mai iubite şi cerute,inclusiv în extrasezon. Merita amintite şi delicatele anemone şi ranunculus.

Atunci când miresele aleg florile pentru buchet,ţin cont de ceea ce se poartă în perioada respectivă sau doar de ceea ce le place?

Primul şi cel mai important criteriu pentru orice mireasă constă în florile preferate. Multe mirese doresc să fie informate cu privire la tendinţele din domeniul buchetelor,însă se ghidează după florile preferate şi,desigur,după culorile pe care le doresc. Le punem la dispoziţie o serie de fotografii de portofoliu,dar ne ghidăm împreună şi după modele pe care viitoarele mirese le găsesc pe internet. Este un proces foarte plăcut,mai ales dacă le le oferi clientelor un sentiment de încredere şi deschidere faţă de dorinţele lor. De asemenea,anul acesta rămân în trend buchetele de mireasă foarte mare,dezordonat,inspirat din tendinţele nunţilor interbelice.

Ştim că miresele vor ca buchetul să fie perfect. Sunt exigente în legătură cu acest aspect?

Din experienţa noastră,miresele sunt de obicei foarte deschise la sugestii,chiar dacă vin la noi cu propuneri deja stabilite. Cum am spus şi mai sus,este un proces plăcut,iar feedback-ul este întotdeauna pozitiv. Cel mai frumos moment pentru noi,ca florişti,este cel în care îi oferim miresei buchetul,în ziua nunţii. Zâmbetul şi încântarea sinceră ne încarcă de energie pozitivă.

0d1fa061998c77b70ea3599af48c0b68 jpg jpeg

Care este cel mai cerut model de buchet la mirese?

    

Sunt foarte cerute buchete romantice în culori pastel care nu se vor demoda niciodată,buchetele colorate pentru miresele îndrăzneţe,cele “atent dezondonate” cu aspect de proaspăt cules din grădină.

Ce carte recomandaţi unui pasionat de design floral?

Pentru mine,toate cărţile Paulei Pryke sunt esenţiale pentru a înţelege designul floral şi pentru a-ţi crea o bază solidă în acest domeniu. Paula Pryke este cel mai celebru designer floral din Marea Britanie,iar albumele ei sunt recomandate în întreaga industrie. Le-aş recomanda amatorilor să înceapă cu “Timeless Floral Design“,care este un manual al pieselor de bază în domeniul nostru. Oricum,trăim într-o eră a surselor deschise,mulţumită internetului,de aceea orice pasionat se poate documenta cu resurse financiare minime. După aceea,putem aminti de cărţile maestrului Gregor Lersch şi Daniel Ost. Specializarea este însă o investiţie şi o recomand tuturor celor care doresc să devină experţi în domeniu. Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg