Artişti consacraţi ajută mamele singure să rămână împreună cu copiii lor

1 50263 original jpg jpeg

Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS) a reuşit să fructifice sprijinul acordat de 31 de artişti care au donat lucrări în beneficiul mamelor singure. Majoritatea lucrărilor din cadrul expoziţiei cu scop caritabil “Arta de a dărui”, care a avut loc în perioada 6-9 decembrie 2011, la Hotel InterContinental, au fost cumpărate.

Aproape 30 de lucrări au fost vândute chiar la vernisajul expoziţiei,în data de 5 decembrie. Astfel,la licitaţia organizată cu sprijinul Artmark,suma totală obţinută in beneficiul ACSIS a fost de 10.500 euro. Participanţii la vernisaj au avut posibilitatea de a achiziţiona,de asemenea,obiecte confecţionate de mămici în atelierul de creaţie care funcţionează în cadrul ACSIS. Vernisajul a adunat peste 50 de invitaţi,dintre care artişti consacraţi,reprezentanţi ai mediului de afaceri,organizaţiilor neguvernamentale şi ai presei,voluntari şi prieteni ai asociaţiei.

“Fondurile obţinute cu ocazia acestui eveniment vor fi folosite pentru a sprijini mame singure,care parcurg situaţii extrem de dificile de viaţă,şi copiii acestora. Vom oferi sprijin material constând în produse alimentare şi produse igienice pentru mame şi copii,daruri cu ocazia sărbătorilor,precum şi sprijin financiar şi consiliere psiho-socială,în mod individualizat,până la depăşirea situaţiei de risc de abandon al copiilor”,a declarat Georgiana Neuman,director executiv al ACSIS.

145bb6f86be588dacdc8f47d4a918693 jpg jpeg

Doamna Silvia Radu,artist consacrat şi iniţiatoarea acestui eveniment,a adus împreună,prin generozitatea sa,nu mai puţin de 30 de personalităţi marcante ale artei româneşti care au donat lucrări pentru expoziţie. Astfel,alături de doamna Silvia Radu,au contribuit la acest eveniment următorii artişti:Gheorghe Anghel,Dumitru Bondar,Reka Csapo Dup,Grigoraş Dimitrie,Dumitru Cojocaru,Trandafira Cojocaru,Irina Florescu,Marin Gherasim,Gheorghe Iacob,Sorin Ienulescu,Ana Ruxandra Ilfoveanu,Romeo Liberis,Lucia Maftei,Henry Mavrodin,Viorel Mărginean,Olga Mărgineanu,George Mircea,Alexandru Papuc,Horea Paştină,Neculai Păduraru,Adrian Pârvu,Mihai Sârbulescu,Elena Scutaru,Militza Sion,Anamaria Smigelski,Doru Şetran,Paul Vasilescu,Beti Vervega,Bogdan Vlăduţă,Vladimir Zamfirescu.

La succesul evenimentului au contribuit Liana Stanciu,în calitate de prezentatoare,violonceliştii Marin Cazacu,directorul Orchestrei Române de Tineret,şi fiul său Ştefan,care au oferit un moment muzical special,precum şi Simona David,director Corporate Affairs al Adevărul Holding,care a susţinut cu determinare iniţiativa ACSIS.

ae5a61306b465e23eb83f9f2e84d2c04 jpg jpeg

“Mă bucur că lumea artei a răspuns într-un mod admirabil la apelul ACSIS de a sprijini mamele singure. Era firesc sprijinim un astfel de demers,care a demonstrat că există solidaritate în societatea românească”,a declarat Simona David (foto),director Corporate Affairs al Adevărul Holding,partener al evenimentului.

Asociaţia ACSIS sprijină familiile cu risc social crescut,pentru a preveni separarea copilului de familie. Beneficiarele sunt în special mame care se confruntă cu multiple dificultăţi:respingere din partea familiei de origine/extinse,lipsa veniturilor necesare acoperirii nevoilor de trai,lipsa sprijinului din partea partenerului,lipsa educaţiei,mame singure,mame adolescente. Până în prezent,2033 de mame au beneficiat de serviciile sociale ACSIS,iar 2958 copii au rămas alături de mamele lor datorită sprijinului primit.

Cu ajutorul participanţilor la acest eveniment şi a fondurilor strânse,asociaţia ACSIS aduce în atenţia publică importanţa solidarităţii şi a sprijinului oferit familiilor în risc social crescut,în scopul prevenirii separării copiilor de familia proprie.

Foto:Bogdan StănişorRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg