Asfaltul care se repară singur – o nouă invenţie lansată de olandezi

1 77409 original jpg jpeg

Drumul plin de gropi nu numai că transformă orice călătorie într-un coşmar, dar distruge şi maşina. Pentru că această problemă nu trebuie lăsată nerezolvată, olandezii vin cu o idee interesantă, care deja s-a concretizat pe câteva drumuri din Olanda. Este vorba despre asfaltul care se repară singur.

Ideea îi aparţine omului de ştiinţă Erik Schlangen care consideră că asfaltul se poate repara singur dacă are în compoziţie fibre de oţel care sunt conducătoare de electricitate. În momentul în care o maşină trece pe acest asfalt, căldura degajată ajută la închiderea fisurilor existente în acesta.

Desigur, aici trebuie să luăm în calcul fisurile şi nu craterele. Astfel, 12 străzi din Olanda sunt realizate din acest material şi sunt supuse testelor.

Omul de ştiinţă, Erik Schlangen este de părere că un drum realizat din asfalt tradiţional durează în stare foarte bună între 7 şi 10 ani, dar acest nou timp de asfalt ar putea dura mult mai mult prin faptul că se repară singur. Acesta este cu 25% mai scump, dar poate dura de două ori mai mult.

Cu ajutorul acestor drumuri, Olanda ar putea economisi până la 90 milioane euro într-un singur an. Şi asfaltul nu este singurul cu care olandezii inovează.Recente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg