Carte. Povestea lui Moş Crăciun

1 50355 original jpg jpeg

În prag de Sărbătoare, toată lumea pare că se înveşmântează în straie de bunădispoziţie şi-l aşteaptă cu drag pe cel care aduce zâmbetul celor mici, Moş Crăciun. De aceea, în aşteptarea lui, pregăteşte-ţi copilul şi citeşte-i legende despre faimosul personaj.

Cartea „Moş Crăciun” dezvăluie toate secretele din spatele nopţii magice de Crăciun. Mauri Kunnas,scriitorul originar chiar din ţara Moşului,răspunde în paginile sale la toate întrebările la care până acum nu am primit răspuns:cum fabrică Moş Crăciun miliarde de jucării,cum reuşeşte să ajungă în toate casele din lume,într-o singură noapte,ce face toată vara,cum se relaxează şi ce pasiuni are.

Cine este omul cu barba albă

Moş Crăciun locuieşte alături de familiile de spiriduşi într-un sat cu căsuţe roşii,la poalele muntelui Korvatunturi din Laponia finlandeză. Nu există niciun drum spre acest sătuc misterios,aşa că scrisorile copiilor sunt aduse cu un avion special al poştei.

Povestea spiriduşilor

Spiriduşii au o poveste interesantă,se spune că ar fi vechi spirite ocrotitoare ale caselor şi ale pădurilor,retrase,cu timpul,din oraşele mari şi stabilite în satul moşului. Hărnicia lor poate fi egalată doar de bună dispoziţie de care dau dovadă în fiecare zi. După ce mănâncă de dimineaţă orezul cu lapte pregătit de nevasta lui Moş Crăciun,muncesc cât e ziua de lungă în atelierele de tâmplărie,vopsitorie,croitorie,mecanică sau ceramică. Cei mai amuzanţi sunt aceia din tipografie,care îşi leagă bărbile peste cap,pentru a nu le prinde în maşina de tipărit sau a le murdări în butoiul cu cerneală. 

Detalii legate de carte

Ilustraţiile cărţii au o deosebită valoare,pentru că ele contribuie decisiv la magia adusă de lectură. Un val de culori şi de voie bună se revarsă pagină cu pagină. Fiecare imagine este plină de viaţă,de nasuri roşii de spiriduşi,de animale nordice şi de tot felul de obiecte din universul Moşului,încât,deşi ai răsfoit cartea de nenumărate ori,mereu vei descoperi un detaliu nou care să te facă să zâmbeşti.

Unde o găseşti

Cartea este recomandată copiilor între 3 şi 11 ani,la preţul de 33 lei. Ea este disponibilăpe site-ul editurii– www.carteacopiilor.ro,precum şi în librăriile Cărtureşti,Humanitas şi în celelalte librării mari din ţară.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg