Ce indică alegerile vestimentare despre personalitatea noastră

1 74057 original jpg jpeg

Un nou studiu arată că, din punct de vedere psihologic, există o legătură între articolele vestimentare pe care le îmbrăcăm şi starea noastră de spirit.

Femeile triste depun mai puţin efort în alegerea a ceea ce poartă,în timp ce femeile care sunt într-o stare de spirit bună au tendinţa de a-şi alege hainele în funcţie de dispoziţie. Motivul? Hainele alese pot dezvălui multe lucruri despre cum te simţi în ziua respectivă.

Citeşte şi:Cum să alegi parfumul în funcţie de personalitatea ta

Potrivit studiului,femeile care sunt deprimate şi triste au obiceiul de a purta bluze,blugi şi tricouri largi în culori închise. Pe de altă parte,femeile care sunt optimiste sunt mai susceptibile de a purta rochiţe şi accesorii colorate. Aceste opţiuni vestimentare arată că alegerile sunt făcute în funcţie de starea de spirit.

Accesoriile pot afecta starea de spirit

Conform studiilor,majoritatea femeilor cred că hainele purtate afectează modul în care se simt. În plus,articolele vestimentare cu impact puternic influenţează gândirea,astfel încât trebuie să acordăm atenţie accesoriilor pe care le alegem.

9c496d045a000f3c8be1037b37ddd93a jpg jpeg

Femeile care poartă pălării atrag atenţia asupra capului. Asta indică faptul că au o personalitate puternică. În schimb,bijuteriile şi genţile de mână îmbunătăţesc ţinuta.

Purtarea anumitor haine influenţează starea emoţională

„Legătura puternică dintre îmbrăcăminte şi starea de spirit arată că ar trebui purtate haine colorate şi atunci când nu te simţi bine. Oamenii care sunt deprimaţi îşi pierd interesul pentru felul în care arată şi nu doresc să iasă în evidenţă,astfel încât corelaţia dintre depresie şi purtarea blugilor este de înţeles", a declarat profesorul Karen Pine.

Citeşte şi: Cămaşa albă, articolul vestimentar must-have al anului

„Când ne simţim deprimaţi sau nefericiţi, gândurile pozitive nu îşi au loc în mintea noastră”, a mai spus Karen Pine. Cu toate acestea, limbajul corpului şi comunicarea nonverbală sunt mult mai reprezentative. De asemenea, blugii sunt alegerea cea mai simplă când vine vorba de îmbrăcăminte.

Studiul menţionează că atunci când eşti fericită alegi hainele care sunt realizate din ţesături strălucitoare şi de calitate.„Când nu ne place ceea ce purtăm, ne gândim la acest lucru pe tot parcursul zilei. Ne distrage atenţia de la sarcinile de zi cu zi",a spus Heathman,consultant de imagine. Aşa că,alege mereu hainelecare-ţi reflectă personalitatea şi starea de spirit,astfel încât să te simţi încrezătoare.

d7d6bc29af888aeabc0e51412173ebaf jpg jpeg

Sursă+credite foto:glamradar.comRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg