Ce trebuie să faci când eşti tras pe dreapta

1 77073 original jpg jpeg

La semnul făcut de poliţiştii rutieri eşti obligat să tragi de partea dreptă a carosabilului şi să aştepţi verificarea, sau amenda, în cazul în care eşti prins încălcând regulile de circulaţie. Indiferent despre ce este vorba, dă dovadă de politeţe faţă de agentul de circulaţie şi răspunde politicos cererilor lui.

Politiştii sunt împuterniciţi, conform actelor normative aflate în vigoare, să oprească şoferii în trafic fie pentru o simplă verificare a documentelor, fie dacă au încălcat vreo regulă de circulaţie. Aceştia au dreptul de a verifica maşina dacă au suspiciuni asupra acesteia şi să ceară documentele autovehiculului şi ale şoferului.

Iată ce trebuie să faci dacă eşti tras pe dreapta:

1. Opreşti la semnul agentului de circulaţie în afara părţii carosabile sau cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, pe acostament, lângă bordură ori în locurile de parcare.

2. Nu ieşi din maşină, ci aştepţi cu mâinile pe volan indicaţiile poliţistului.

3. Nu te împotriveşti cererilor agentului de circulaţie. Acesta are dreptul să-ţi ceară actele de identitate, documntele maşinii, dar poate verifica şi maşina. Trebuie să ai asupra ta actul de identitate, permisul auto,certificatul de înmatriculare/înregistrare şi, dacă este cazul, atestatul profesional, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, rovinieta şi dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice.

4. Dă dovadă de o atitudine politicoasă, chiar dacă eşti nervos.Recente

caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png