Cea mai în vârstă profesoară de yoga are 98 de ani. Îţi vine să crezi?

1 73513 original jpg jpeg

Potrivit Guinness World Records, Tao Porchon-Lynch este cea mai în vârstă profesoară de yoga din întreaga lume. Ea predă yoga de aproximativ 45 de ani, şi are în prezent peste 400 de elevi la Institutul de Yoga din Winchester, Statele Unite ale Americii.

Tao Porchon-Lynch a aflat despre yoga în 1926,pe când avea doar 8 ani.„Am crezut că era un joc. Am văzut un grup de băieţi pe plajă făcând forme frumoase. Atunci când i-am spus mătuşii mele,şi ea mi-a spus că asta se numeşte yoga. Dar este lipsit de eleganţă. Dacă băieţii pot face acest lucru,şi eu pot s-o fac. A devenit rapid cea mai mare pasiune a mea”,a spus Tao Porchon-Lynch. Acum,la vârsta de 98,ea încă îi mai învaţă pe elevi de la şase până la opt ore pe săptămână.

Profesoara Tao Porchon-Lynch a avut 3 intervenţii chirurgicale de înlocuire a şoldului,dar care nu au împiedicat-o să practice şi să înveţe elevii yoga la fel de bine.

Ea spune că atributele sale de sănătate sunt de necrezut pentru yoga,care nu numai că antrenează corpul,ci şi mintea. Călătoria ei spirituală a fost ghidată de unii dintre cei mai mari practicanţi de yoga a epocii moderne. Aceasta a colectat toate secretele ei pentru energie fără margini şi a scris o carte de memorii.

Tao Porchon-Lynch a ţinut o lecţie de yoga funcţionarilor şi soldaţilor de la Pentagon,dar şi în Israel,la evenimentul intitulat „Yoga pentru Pace”,din 1995,în vecinătatea conflictelor armate. Totodată,a participat la Summit-ul de Pace şi Educaţie din 2011,alături de Dalai Lama,în ale cărui vorbe,„Pacea lumii începe cu pacea interioară”,crede cu tărie.

Credit foto:thenational.aeRecente

actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg