Colecţia „24 de reţete“ Aluaturi dulci şi sărate

Cumpără începând de astăzi cartea „Aluaturi dulci şi sărate“ a Laurei Adamache împreună cu revista „Click! pentru femei“, la preţul special de 12, 99 lei.
Fie că urmează să avem musafiri sau vrem să ne suprindem familia cu o reţetă nou,dulciurile şi aperitivele sunt o idee inspirată în orice moment al zilei. Cartea „Aluaturi dulci şi sărate“ cuprinde 24 de reţete cu aluaturi preparate în casă,din care poţi pregăti dulciuri sau produse de patiserie sărate. Tarta de mere cu cremă de vanilie şi crocant de alune este doar un exemplu al delicateselor pe care le vei găsi în cartea de bucate.
Tartă de mere cu cremă de vanilie şi crocant de alune
Ai nevoie de
Pentru aluat
425 g făină
7 g drojdie deshidratată
50 g zahăr
1 ou
100 g unt moale
250 ml lapte
1 vârf de cuţit sare
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru crocant de alune
120 g zahăr
100 g alune
4 linguri apă
Pentru crema de vanilie
400 ml lapte
100 ml smântână lichidă pentru frişcă
3 gălbenuşuri
40 g făină
1 plic zahăr vanilat
1 vârf cuţit sare
5 mere roşii
50 g unt
Cum se prepară tarta
Mod de preparare aluat:Punem făina amestecată cu drojdia într-un vas şi adăugăm în mijloc zahărul,zahărul vanilat,oul şi untul moale. Adăugăm treptat laptele uşor călduţ şi începem să frământăm. Când aluatul capătă consistenţă,adăugăm sarea şi frământăm până obţinem un aluat elastic. Îl acoperim cu folie de plastic alimentară şi îl lăsăm la dospit cca 45 minute.
Mod de preparare crocant:Fierbem zahărul amestecat cu apa până când se topeşte şi capătă o culoare aurie. Adăugăm alunele,amestecăm pe foc mic încă 2-3 minute,apoi răsturnăm crocantul pe o foaie de hârtie de copt. După ce se răceşte îl zdrobim cu făcăleţul.
Mod de preparare cremă vanilie:Amestecăm laptele şi smântâna şi le încălzim pe foc mic câteva minute. Separat,amestecăm gălbenuşurile cu zahărul,zahărul vanilat,făina şi sarea. Adăugăm treptat laptele cald peste mixul de gălbenuşuri şi amestecăm. Fierbem crema pe foc mic,cca 10 minute. Stingem focul,acoperim crema cu folie de plastic alimentară şi o lăsăm să se răcească.
Asamblare tartă:Întindem aluatul într-o foaie groasă de cca 1,5 cm şi o aşezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem suprafaţa aluatului cu cremă de vanilie şi peste cremă formăm un strat de felii subţiri de mere. Pudrăm merele cu crocantul de alune şi punem,din loc în loc,untul tăiat cubuleţe. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C cca 30 minute. După ce scoatem tarta din cuptor,o lăsăm să se răcească 10 minute,astfel încât stratul de cremă să se întărească puţin. O servim caldă sau rece.