Colecţia „24 de reţete“ Aluaturi dulci şi sărate

1 74708 original jpg jpeg

Cumpără începând de astăzi cartea „Aluaturi dulci şi sărate“ a Laurei Adamache împreună cu revista „Click! pentru femei“, la preţul special de 12, 99 lei.

Fie că urmează să avem musafiri sau vrem să ne suprindem familia cu o reţetă nou,dulciurile şi aperitivele sunt o idee inspirată în orice moment al zilei. Cartea „Aluaturi dulci şi sărate“ cuprinde 24 de reţete cu aluaturi preparate în casă,din care poţi pregăti dulciuri sau produse de patiserie sărate. Tarta de mere cu cremă de vanilie şi crocant de alune este doar un exemplu al delicateselor pe care le vei găsi în cartea de bucate.

Tartă de mere cu cremă de vanilie şi crocant de alune

Ai nevoie de

Pentru aluat

425 g făină

7 g drojdie deshidratată

50 g zahăr

1 ou

100 g unt moale

250 ml lapte

1 vârf de cuţit sare

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru crocant de alune

120 g zahăr

100 g alune

4 linguri apă

Pentru crema de vanilie

400 ml lapte

100 ml smântână lichidă pentru frişcă

3 gălbenuşuri

40 g făină

1 plic zahăr vanilat

1 vârf cuţit sare

5 mere roşii

50 g unt

Cum se prepară tarta

Mod de preparare aluat:Punem făina amestecată cu drojdia într-un vas şi adăugăm în mijloc zahărul,zahărul vanilat,oul şi untul moale. Adăugăm treptat laptele uşor călduţ şi începem să frământăm. Când aluatul capătă consistenţă,adăugăm sarea şi frământăm până obţinem un aluat elastic. Îl acoperim cu folie de plastic alimentară şi îl lăsăm la dospit cca 45 minute.

Mod de preparare crocant:Fierbem zahărul amestecat cu apa până când se topeşte şi capătă o culoare aurie. Adăugăm alunele,amestecăm pe foc mic încă 2-3 minute,apoi răsturnăm crocantul pe o foaie de hârtie de copt. După ce se răceşte îl zdrobim cu făcăleţul.

Mod de preparare cremă vanilie:Amestecăm laptele şi smântâna şi le încălzim pe foc mic câteva minute. Separat,amestecăm gălbenuşurile cu zahărul,zahărul vanilat,făina şi sarea. Adăugăm treptat laptele cald peste mixul de gălbenuşuri şi amestecăm. Fierbem crema pe foc mic,cca 10 minute. Stingem focul,acoperim crema cu folie de plastic alimentară şi o lăsăm să se răcească.

Asamblare tartă:Întindem aluatul într-o foaie groasă de cca 1,5 cm şi o aşezăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem suprafaţa aluatului cu cremă de vanilie şi peste cremă formăm un strat de felii subţiri de mere. Pudrăm merele cu crocantul de alune şi punem,din loc în loc,untul tăiat cubuleţe. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C cca 30 minute. După ce scoatem tarta din cuptor,o lăsăm să se răcească 10 minute,astfel încât stratul de cremă să se întărească puţin. O servim caldă sau rece.



Recente

featured image (1) jpg
8409091 jpg
WhatsApp Image 2025 12 14 at 22 24 03 jpeg
Christina Aguilera  foto   profimedia 1024617947 jpg
Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
Keira Knightley  foto   profimedia 0969598416 jpg
945c4020 2138 4bff b8ba 1c91f6160dad jpg
Georgina Rodriguez  foto   Profimedia jpg
Britney Spears  sursa foto   Profimedia jpg
Angelina Jolie  foto   TIME, Profimedia jpg
Madonna  foto   Instagram jpg
Rob Reiner  foto   Profimedia jpg
Singur acasă  foto   Profimedia jpg
Cliff Richards  foto   Profimedia jpg
DSC00189 jpeg
Craciunul Nordului jpg
Iulia Vântur   Colinde, Corinde jpeg
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
Ducesa Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
Jennifer Aniston, Justin Theroux  foto   Profimedia jpg