Colecţia „24 de reţete“ Aperitive

Cumpără săptămâna aceasta revista „Click! pentru femei“ împreună cu cartea „24 de reţete Aperitive“ a Laurei Adamache, la preţul special de 12, 99 lei.
Aperitivele deschid apetitul şi fură ochii invitaţilor,aşadar treebuie să fie cât mai colorate,dar şi apetisante. Dacă nu ştii ce să prepari,fără să te complici foarte mult,cumpără cartea de bucate a Laurei Adamache,unde vei găsi 24 de idei de aperitiv. Aceste bruschette caprese sunt doar un exemplu.
Bruschette caprese
De ce ai nevoie
4-6 felii de pâine rustică
4 roşii medii
8 măsline negre
1 căţel de usturoi
200 g mozzarella
4 frunze busuioc
ulei de măsline
sare
oregano
Cum se prepară
1. Tăiem roşiile în două,eliminăm seminţele şi apoi le tăiem în bucăţele potrivite.
2. Eliminăm sâmburii măslinelor şi le tăiem în două.
3. Tăiem mozzarella în bucăţi potrivite,nu foarte mici,iar busuiocul îl tocăm foarte mărunt.
4. Punem roşiile,mozzarella,busuiocul,oregano şi măslinele într-un vas şi le amestecăm. Le condimentăm cu sare şi 2 linguri cu ulei de măsline. Acoperim vasul cu folie de plastic şi îl băgăm în frigider până prăjim pâinea.
5. Tăiem pâinea în felii nu foarte subţiri (cca 1 cm) pe care le prăjim într-o tigaie de Teflon neunsă,câte 2 minute pe fiecare parte.
6. Frecăm fiecare felie de pâine caldă cu căţelul de usturoi curăţat.
7. Adăugăm câte 1 lingură din mixul de mozzarella şi legume pe fi ecare felie de pâine,le stropim cu puţin ulei de măsline şi le servim.
