Colecţia „24 de reţete“. Carne de porc

Carnea de porc rămâne printre preferatele românilor. Descoperă în cartea de bucate a Laurei Adamache „24 de reţete Carne de porc“ cele mai bune preparate din acest tip de carne. Cartea este disponibilă împreună cu revista „Click! pentru femei“, la preţul de 12, 99 lei.
Reţete de cârnaţi cu legume,fripturi şi şniţele sunt doar câteva dintre preparatele pe care le vei găsi în cartea „24 de reţete“ Carne de porc.
Şniţel milanez din cotlet de porc
De ce ai nevoie
4 cotlete de porc cu os
2 ouă
150 g pesmet
100 g unt
100 ml ulei de floarea-soarelui
arahide
sare
piper
Cum se prepară
Spălăm cotletele şi le ştergem cu hârtie absorbantă de bucătărie. Curăţăm grăsimea în exces şi apoi crestăm în 2-3 locuri marginile cotletelor. Le pudrăm cu sare şi piper proaspăt râşnit pe ambele părţi. Spargem ouăle într-un vas şi le batem cu telul până devin spumoase. Punem pesmetul într-o farfurie încăpătoare. Trecem fiecare cotlet întâi prin ou,apoi prin pesmet (îl presăm astfel încât pesmetul să se lipească bine de carne). Punem untul şi uleiul într-o tigaie încăpătoare şi,după ce s-au încălzit,adăugăm cotletele. Le prăjim la foc mic,6-7 minute pe fiecare parte. Le scoatem din tigaie şi le aşezăm pe o farfurie întinsă tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie. Le servim calde,alături de o salată de sezon.
