Colecţia „24 de reţete“ Dulciuri cu fructe

Cumpără săptămâna aceasta revista „Click! pentru femei“ împreună cu cartea de bucate a Laurei Adamache „Dulciuri cu fructe“, la preţul special de 12, 99 lei. Cartea se vinde în ediţie limitată.
Prăjiturile cu fructe pot fi preparate în orice sezon şi vor fi mereu preferate de toţi membrii familiei. De la tarte cu cremă şi fructe proaspete,la plăcinte apetisante cu aluat fraged,inspiră-te din cartea de bucate a Laurei Adamache,în care vei găsi 24 de reţete,care mai de care mai apetisante.
Prăjitură pufoasă cu piersici
Ai nevoie de
6 ouă medii
225 g zahăr
275 g făină
30 g zahăr pudră vanilat
5 linguri lapte fierbinte
300 g piersici
1 vârf de cuţit sare
zahăr pudră vanilat,pentru decor
Cum se prepară
Pentru început,separăm albuşurile de gălbenuşuri. Mixăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi triplează volumul şi se deschid la culoare. Adăugăm,pe rând,5 linguri de lapte fierbinte şi amestecăm după fiecare lingură adăugată,apoi punem făina şi mixăm până la omogenizare. La sfârşit,adăugăm în două tranşe albuşurile mixate cu zahărul pudră şi un vârf de cuţit de sare,amestecând cu grijă de jos în sus.
Punem aluatul în tavă,iar pe deasupra aşezăm piersicile tăiate în cubuleţe sau în feliuţe subţiri. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 °C,25-30 de minute sau până când se rumeneşte uniform şi se desprinde singură de pe marginile formei. O lăsăm să se răcească în tavă,apoi o presărăm cu zahăr pudră vanilat şi o tăiem în cuburi.
