Colecţia „24 de reţete“ Peşte şi fructe de mare

Vineri, 19 mai, găseşti la punctele de difuzare a presei, împreună cu revista „Click! pentru femei“, cartea de bucate a Laurei Adamache, „Peşte şi fructe de mare“, totul la preţul special de 12, 99 lei.
Peştele este un aliment uşor de digerat,din care pot fi preparate măncăruri diverse,începând de la preparate la grătar,la cuptor,la tigaie sau ciorbe. În mod ideal,ar trebui să mâncăm peşte de 2-3 ori pe săptămână,iar acesta să fie preparat la cuptor sau la grătar pentru a-şi păstra toate substanţele nutritive şi a nu avea un aport energetic ridicat.
Laura Adamache ţi-a pregătit 24 de reţete uşor de preparat din peşte şi fructe de mare,pe care chiar şi începătoarele în bucătărie le pot găti fără dificultate. Iată doar un exemplu!
Doradă cu roşii şi măsline
De ce ai nevoie
2 peşti doradă de aproximativ 400 g
12 roşii cherry
10 măsline negre
2 linguri pătrunjel tocat
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
2 crenguţe cimbru proaspăt
2 linguriţe capere
50 ml vin alb sec
4 linguri apă
sare
piper
Cum se prepară
Curăţăm peştii,îi spălăm şi îi ştergem cu hârtie absorbantă de bucătărie. Presărăm sare în interiorul şi exteriorul lor şi introducem în burta fiecăruia câte un căţel de usturoi curăţat şi o crenguţă mică de cimbru proaspăt. Ungem o tavă încăpătoare cu uleiul de măsline,adăugăm peştii şi,printre ei,roşiile tăiate în jumătăţi,măslinele,caperele spălate sub un jet de apă rece şi scurse bine,apoi pătrunjelul tocat mărunt. Adăugăm vinul alb şi apa.
Pudrăm peştii şi legumele cu sare şi piper proaspăt măcinat şi îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C,25-30 de minute (timpul variază în funcţie de mărimea peştilor). Din 10 în 10 minute ungem peştii cu sosul format în tavă. Sunt delicioşi imediat după ce au fost scoşi din cuptor.
