Colecţia „24 de reţete“ Salate

Cumpără săptămâna aceasta revista „Click! pentru femei“, împreună cu cartea de reţete a Laurei Adamache „Salate“. Cartea este disponibilă în ediţie limitată împreună cu revista, la preţul special de 12, 99 lei.
Salatele sunt cea mai bună alternativă pentru masă a celor care doresc să slăbească. În funcţie de sezon,poţi alege ingredientele preferate pentru a prepara o salată cu puţine calorii,dar săţioasă în acelaşi timp. Laura Adamache îţi recomandă 24 dintre cele mai apetisante salate.
Salată de primăvară
Ai nevoie
200 g salată verde
100 g salată creaţă roşie
100 fasole verde
3-4 ridichi
2 linguri porumb verde
1 ceapă mică roşie
4 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet
sare
Cum se prepară
1.Spălăm ambele tipuri de salată,le ştergem bine şi le tocăm potrivit.
2. Spălăm roşiile şi le tăiem în două,curăţăm castravetele,ceapa roşie şi ridichile şi le tăiem în feliuţe subţiri.
3. Într-un vas punem salata,roşiile,castravetele,feliuţele de ceapă şi ridichi şi porumbul scurs bine. Le amestecăm bine. Acoperim vasul cu folie de plastic şi îl băgăm în frigider pentru 30 minute.
4. Punem fasolea verde,curăţată şi spălată,într-o crăticioară şi o acoperim cu apă caldă. Adăugăm şi o linguriţă de sare şi o fierbem cca 15-20 minute. După ce a fiert,o trecem printr-un jet de apă rece şi o lăsăm să se scurgă şi să se răcească complet. O tăiem în bastonaşe de cca 2-3 cm şi o adăugăm peste celelalte legume. Condimentăm salata cu sare.
5. Într-un vas micuţ,emulsionăm uleiul cu oţetul. Adăugăm sosul peste salată,amestecăm bine şi servim imediat.
