„Cui i-e frică de Virginia Woolf”, la Nottara

1 49431 original jpg jpeg

Nu ştii ce să faci în seara de marţi, 7 iunie? Poţi merge la un spectacol dublu nominalizat la UNITER 2009, care va avea loc la Teatrul Nottara din Bucureşti.

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee,semnat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc,revine în peisajul teatral bucureştean,la Teatrul Nottara. Producţia,dublu nominalizată la Premiile UNITER în anul 2009 (cel mai bun debut Florina Gleznea şi Ionuţ Grama),se joacă la sala George Constantin a Teatrului Nottara pe 7 iunie,începând cu ora 19.00.Este una dintre cele mai tulburătoare poveşti de iubire ascunsă sub masca unei relaţii disfuncţionale. George,profesorul ratat de la catedra de istorie şi Martha,soţia lui şi fiica şefului universităţii,se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe,iar publicul devine martorul unui şir de jocuri şi glume,în care demonii vor ieşi la lumină,pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în oraşul universitar,blondul Nick şi naiva lui soţie,Honey. Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu este mai amuzant şi mai irezistibil decât cruzimea şi că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.Spectacolul prilejuieşte reîntâlnirea spectatorilor cu cea mai tânără distribuţie care a interpretat vreodată acest text pe o scenă profesionistă:Florina Gleznea (Martha) şi Ionuţ Grama (George) joacă rolurile cuplului de vârstă mijlocie. Celor doi li se alătură Sânziana Nicola (Honey) şi Emil Mandanac (Nick).

Inedită este,nu în ultimul rând,reîntâlnirea cu varianta nouă,savuroasă şi necenzurată a textului. În România,traducerea realizată de Ionuţ Grama a devenit,prin acest spectacol,traducerea naţională autorizată. Astfel,acest text,devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes,ne vorbeşte astăzi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg