Cum alegem ochelarii de soare

1 51581 original jpg jpeg

Odată cu sosirea verii, razele ultraviolete pot deveni un duşman de temut dacă nu ştim cum să ne protejăm ochii. Acum e momentul să cauţi o pereche de ochelari de soare.

Dar ştii ce să alegi? Specialistul oftalmolog Monica Pop ne învaţă tot ce trebuie să ştim atunci când mergem la cumpărături.Ochelari de soare vezi peste tot şi găseşti aproape în orice magazin. Important este să ştii cum să-i alegi pe cei care să te protejeze cel mai bine. Iată de ce trebuie să ţinem cont!Caută însemnul CE,marcat pe ochelari. Acesta indică faptul că lentilele corespund standardelor europene. Uită-te după o etichetă specială care îţi spune că lentilele blochează 99%-100% din razele ultraviolete de tip A şi B.

Află că este mai nociv pentru ochii tăi să porţi ochelari care nu blochează razele UV decât să nu porţi deloc. Lentilele de plastic sunt,de cele mai multe ori,mai eficiente decât lentilele din sticlă,nemaipunând la socoteală că se sparg mai greu.

Lentilele întunecate nu îţi oferă o protecţie mai bună. Ceea ce oferă protecţie în calea razelor ultraviolete este o peliculă de la suprafaţa lentilei şi nu culoarea acesteia.

«Lentilele închise la culoare dau dependenţă» Prof. dr. Monica Pop,managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti

„Cel mai important este ca purtătorii de ochelari de vedere să folosească ochelari de soare cu dioptriile corespunzătoare,indiferent de culoarea lentilei. De asemenea,miopii şi cei care au fotofobie trebuie să aibă lentile heliomate. O altă recomandare este ca oamenii să nu poarte în mod constant ochelari de soare cu lentile închise la culoare,deoarece dau dependenţă. Pentru persoanele care nu au probleme de vedere principalul criteriu după care trebuie aleşi ochelarii de soare trebuie să fie următorul:să dea ochiului aceeaşi vedere pe care o are în mod normal. Mai exact,să nu fie deteriorată vederea".

Află mai multe pe www.click.roRecente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg