Cum îţi alegi corect pantofii

1 64031 original jpg jpeg

Dintotdeauna pantofii au fost oglinda presonalităţii femeilor, motiv pentru care multe reprezentante ale sexului frumos au făcut o pasiune pentru încălţăminte. Dar nu doar frumuseţea pantofilor contează, ci şi lejeritatea la purtat. Aflam din acest articol cum îţi alegi corect pantofii.

Iata 5 sugestii despre cum îţi alegi corect pantofii:

Ai grijă la dimensiunea tocului

Dacă nu porţi tocuri de obicei şi te-ai gândit să faci asta tocmai la o petrecere,pregăteşte-te să suporţi consecinţele de a doua zi. Deoarece muşchii şi gleznele nu sunt obişnuite cu efortul suplimentar,te vor durea câteva zile bune. Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute,evită pantofii prea înalţi şi alege tocurile mai groase,care oferă piciorului mai multă stabilitate şi relaxare.

Citeşte şi:

Cum îngrijeşti pantofii din piele întoarsă

Afecţiunile provocate de pantofii cu toc

Alege mărimea potrivită

De multe ori,de dragul unei perechi de pantofi,femeile sunt în stare să poarte chiar şi o mărime mai mică. Astfel apar bătăturile şu monturile,care devin dureroase şi inestetice. Alege întotdeauna mărimea care ţi se potriveşte cel mai bine,astfel încât să poţi mişca cu lejeritate degetele.

Testează-le confortul

Dedesubtul scobiturii piciorului pantofii trebuie să fie mai moi,asemenea unei pernuţe. Încălţămintea trebuie să urmeze linia firească a formei piciorului,pentru mai mult confort. De acest lucru îţi poţi da seama în momentul în care probezi pantofii şi simţi că ei nu îţi presează picioarele,ci le lasă să se mişte liber.

Şi calitatea este importantă

Pentru un confort sporit,poartă pantofi din piele sau din materiale de calitate. Astfel picioarele vor respira şi se vor simţi comod în timpul mişcării.

În funcţie de forma corpului

Dacă eşti mică de înălţime,poartă cu încredere pantofi cu toc,însă ai grijă să nu exagerezi cu înălţimea. Dacă tocul este prea mare,rişti să conferi disproporţii siluetei tale. Femeile înalte,însă,pot purta orice fel de pantofi,mai ales dacă au piciorul mic. Pentru ele sunt potrivite atât tocurile,cât şi pantofii cu talpă joasă.

Pantofii cu vârful ascuţit nu sunt recomandaţi doamenlor cu piciorul mare. Ele trebuie să poarte pantofi cu botul rotunjit sau pătrat,în culori cât mai puţin stridente.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg