Cum să îţi alegi hainele în funcţie de conformaţia ta

1 74973 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat adeseori să vezi o rochie drăguţă în vitrina unui magazin şi când ai mers să o probezi să-ţi dai seama că nu ţi se potriveşte? Din păcate, nu orice model de haină îţi avantajează silueta, dar îţi oferim câteva sfaturi ca să ştii pentru ce să optezi atunci când mergi la cumpărături!

Silueta tip măr

Talia femeilor care au acest tip de siluetă nu este perfect definită,ci pronunţată şi coborâtă. De asemenea,şoldurile şi coapsele sunt proeminente,dar mai înguste decât partea superioară a corpului. Dacă ai acest tip de siluetă,  este important să porţihainelejere care să nu atragă atenţia în zona de mijloc a corpului. În loc să porţi o curea în jurul taliei,aşeaz-o chiar sub bust,pentru că în acest fel vei crea impresia că este mai subţire. Evită să porţi blugi strâmţi şi optează pentru pantaloni drepţi care cad pe lângă corp,iar rochiile şi fustele să fie drepte sau puţin evazate.

Silueta tip pară

Ai o siluetă tip pară dacă partea superioră a corpului este vizibil mai subţire decât şoldurile. Astfel,poţi echilibra forma corpului,accesorizându-ţi ţinutele cu ajutorul unor eşarfe colorate sau a unor coliere proeminente. Totodată,îţi poţi evidenţia umerii purtând rochii sau topuri cu mâneci bufante şi decolteuri medii. Alege fuste şi rochii drepte,în defavoarea celor de tip cloş şi evită să porţi haine cu volane,buzunare sau cusături groase în zona şoldurilor.

Citeşte şi:Iată ce spun hainele despre tine

Silueta rectangulară

În acest caz,bustul e mic,talia nu este evidenţiată deloc,posteriorul este plat,iar mâinile şi picioarele sunt proporţionate. Dacă ai o siluetă fără forme,nu-ţi face griji pentru că le puteţi obţine cu ajutorul hainelor şi accesorilor. Poartă o curea în zona taliei pentru a o accentua şi optează pentru rochii de tip wrap. De asemenea,alege bluze lungi până la mijlocul şoldurilor şi poartă accesoriiîn partea superioară a corpului pentru a adăuga volum. Spre deosebire de femeile cu silueta tip pară,rochiile cloş şi pantalonii evazaţi te avantajează. Fereşte-te de decolteurile adânci,rochiile foarte mulate sau pantaloni cu talie înaltă.

Silueta tip clepsidră

Această conformaţie este considerată a fi ideală şi majoritatea femeilor şi-ar dori să aibă o astfel de siluetă. Şoldurile şi bustul au aceleaşi dimensiuni,iar talia este extrem de subţire. De aceea,este recomandat să alegi rochii care să accentueze talia pentru a atrage atenţia asupra şoldurilor şi bustului. Totodată,bluzele cu decolteu în V,pantalonii şi fustele drepte te vor pune în valoare. Hainele largi,bluzele care îţi acoperă gâtul sau fustele cu pliuri mari nu sunt o opţiune pentru tine.

Citeşte şi:Cum să îmbraci haine închise la culoare vara



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg