Curiozităţi despre muzică

1 70062 original jpg jpeg

Studiile au demonstrat că ne place muzica dinainte de a ne naşte şi cănu suntem singurii: păsările disting muzica de zgomotul de fundal încă din ou.

În ceea ce priveşte florile,acestea cresc mai repede într-un mediu fonic relaxant,în timp ce văcuţele,pe acelaşi fundal,produc mai mult lapte.

Dacă asculţi muzică în timp ce lucrezi,te concentrezi mai bine şi eşti mai eficientă.

Bătăile inimii se modifică în funcţie de ritmul muzicii pe care o asculţi.

Genul muzical preferat îţi afectează modul în care percepi lumea înconjurătoare.

Conform presei britanice,Marina Regală Britanică apelează la cântecele interpretate de solista Britney Spears ca să-i sperie pe piraţii somalezi.

Ştiai că dacă asculţi muzică la un volum ridicat eşti tentat să bei mai mult şi mai repede? Pe de altă parte,melodiile care îţi plac foarte mult te fac să fii mai generos.

Studiile oamenilor de ştiinţă au scos la iveală că muzicienii au o speranţă de viaţă asemănătoare cu cea a populaţiei din Zimbabwe,adică 34 de ani pentru femei şi 37 de ani pentru bărbaţi.

Muzica îi poate ajuta pe pacienţii cu traumatisme cerebale să-şi recapete memoria. De asemenea,ritmurile muzicii pot contribui la diminuarea durerilor cronice cu până la 20% şi reduc simptomele depresiei cu până la 25%.

Dacă ascultă un cântec cunoscut,bebeluşii se liniştesc şi rămân calmi de două ori mai mult timp,decât dacă aud o voce familiară.

Bebeluşii se liniştesc şi rămân calmi de două ori mai mult timp Dacă cineva cântă o melodie în jurul tău,ai 90% şanse să o fredonezi şi tu,cândva,în timpul zilei. În altă ordine de idei,cercetătorii au descoperit că creierul are propriul „tonomat“ şi memorie a melodiilor ascultate. Astfel că,uneori,îşi alege singur cântece şi rămâne blocat pe ele. Psihologii au numit aceste melodii mentale „viermi de ureche“.

Elvis Presley a avut părul natural blond,dar se vopsea. Surprinzător,în liceu,Regele Muzicii Rock'n'Roll a rămas corigent la muzică. Poate şi de aceea nu este autorul niciunui cântec care i-a adus faimă,el rămânând la stadiul de interpret.Recente

1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg