„Foc şi groază” la Lună Plină

1 76195 original jpg jpeg

În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 şi 13 august, cât ţine ediţia cu numărul şase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangenţială şi pur facultativă. 

Iubitorii de filme de gen se vor putea bucura de o selecţie care trece prin toate tipurile de horror: de la slasher la found footage, de la criminali dezaxaţi la fantome, exorcizări sau poveşti bazate pe întâmplări reale. Filmele încep în fiecare zi la ora 14.00 şi se termină târziu după miezul nopţii. Dar asta nu este tot!

Poveşti de groază la lumina focului

Pentru că orice experienţă horror care se respectă are la bază măcar o legendă urbană, anul acesta ne vom convinge că fantomele din Transilvania sunt mari amatoare de poveşti de groază la lumina focului. Drept urmare, vineri şi sâmbătă, de la ora 23.00, la terasa „La ţăruş” se întâmplă prima ediţie de „Foc şi groază”: oaspeţii Lună Plină vor putea lua legătura cu spiritele celor dispăruţi şi le vor afla poveştile. Conversaţiile se vor purta în jurul unui foc de tabără, printr-un intermediar-povestitor despre care se spune că seamănă leit cu Silviu Gherman, dar se prezintă ca Sebastian Fătu şi este unul dintre cei mai blajini şi inclusivi parlamentari cu lumea de dincolo. Supranumit “bărbatul teribil al internetului” Silviu Gherman este scriitor, actor, muzician şi performer.

Competiţii pline de mister şi magie

Joi, 10 august, încep înscrierile la Ghost Hunt 2017. Şi anul acesta, participanţii, organizaţi în echipe de două până la patru persoane, vor dezlega coduri care nu sunt ceea ce par a fi, vor răspunde la ghicitori alambicate şi vor construi obiecte cu proprietăţi magice, totul în ajutorul deja celebrului Proiecţionist Posedat. În ultimii 3 ani, echipe de concurenţi isteţi au dezlegat misterul proiecţionistului şi i-au eliberat sufletul din capcana în care era prins de mai bine de un secol. Contactat printr-o şedinţă de spiritism digital, Proiecţionistul s-a declarat recunoscător şi a promis să revină anul acesta, însă cu indicii mai dificile ca niciodată.

Jocuri incitante de evadare

Tot joi, 10 august, Biertanul îşi va deschide porţile pentru nu unul, ci două escape rooms. Curajoşii care se vor încumeta să intre în The Dungeon sau în Escape my Room vor avea 60 de minute la dispoziţie să evadeze. În The Dungeon scopul este să ieşi viu din cameră înainte să îţi expire timpul, printre urme de sânge, lumini pâlpâitoare şi un aer care păstrează, parcă, ecourile victimelor torturate de Proiecţionistul Posedat. Escape my Room aduce la Biertan aventura Inferno, adaptată după romanul de succes internaţional al lui Dan Brown. Jocurile de tip escape room sunt printre cele mai populare din lume. Sunt jocuri reale de evadare în care participanţii trebuie să pună cap la cap indiciile ascunse în încăpere, să deschidă lacăte, să descifreze coduri şi să rezolve puzzle-ul, cu misiunea de a găsi cheia de la ieşire.Recente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg