FOTO De ce poartă femeile din familiile regale pălării? Ce spune eticheta regală

1 5 jpg jpeg

La fiecare eveniment oficial al caselor regale admirăm necontenit ţinutele etalate de participanţi şi, în mod special, pălăriile alese ca accesoriu definitoriu. Nu de puţine ori am descoperit la Kate Middleton sau la Regina Elisabeta a II-a pălării chic, viu colorate, care ne-au atras atenţia şi ne-au fost pe plac. Însă de ce este obligatorie purtarea pălăriei în ocaziile formale?

Din anii '50, a devenit obişnuit ca membrii de sex feminin ai familiei regale să poarte întotdeauna pălării în ocaziile speciale, însă ce s-a întâmplat până atunci? Diana Mather, consultant în privinţa etichetei la Maniere Englezeşti, a vorbit despre acest subiect la BBC: „Până în 1950, femeile nu erau mai niciodată văzute fără pălărie deoarece nu se cădea să-şi arate părul în public. Lucrurile s-au schimbat de atunci şi pălăriile au început să se poartă doar la ocazii speciale.”

Totuşi, având în vedere multidudinea de ocazii speciale într-o familie regală, ne-am obişnuit şi noi să admirăm tot felul de astfel de accesorii, care au devenit o piesă remarcabilă nelipsită din garderoba unei lady. Ceea ce trebuie menţionat e că există două astfel de accesorii – pălăria sau fascinatorul. Cel din urmă este o cască formală, o alternativă a pălăriei, care se deosebeşte prin designul mare, spectaculos, ataşat la o bandă sau agrafă.

Conform celor publicate de HuffPost, pălăriile acoperă, de obicei, creştetul capului şi sunt folosite cu un anumit scop, cum ar fi cel de a proteja posesoarea de soare, în timp ce accesoriile fascinator nu au un scop practic, singura lor menire fiind cea decorativă.

De-a lungul istoriei britanice, pălăriile şi fascinatorul au făcut parte din eticheta înaltei clase. Se pare că astfel de accesorii, atunci când sunt de calitate şi, implicit, desăvârşit executate, nu pot fi uşor imitate, iar acest lucru denotă superioritate, rang, apartenenţa la o anumită categorie socială. Hilary Alexander, directorul fashion de la Daily Telegraph le-a spus celor de la ABC News: „Nu se poate să nu existe pălărie! Ea face parte dintr-o anume clasă socială. Pentru mulţi oameni, pălăria este necesară pentru simplul motiv că le completează ţinuta, le pune în valoare atuurile stilistice."

În imensitatea de modele care există, în acest moment, pe piaţă, trebuie ţinut cont de un lucru simplu, dar esenţial atunci când alegem un exemplar: „E important ca pălăria să aibă o margine care este puţin ridicată în faţă, pentru a nu cădea întregul accesoriu pe faţa purtătoarei şi-a crea un moment jenant”, dezvăluie Alexander.

Foto - Shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg