FOTO De ce poartă femeile din familiile regale pălării? Ce spune eticheta regală

1 5 jpg jpeg

La fiecare eveniment oficial al caselor regale admirăm necontenit ţinutele etalate de participanţi şi, în mod special, pălăriile alese ca accesoriu definitoriu. Nu de puţine ori am descoperit la Kate Middleton sau la Regina Elisabeta a II-a pălării chic, viu colorate, care ne-au atras atenţia şi ne-au fost pe plac. Însă de ce este obligatorie purtarea pălăriei în ocaziile formale?

Din anii '50, a devenit obişnuit ca membrii de sex feminin ai familiei regale să poarte întotdeauna pălării în ocaziile speciale, însă ce s-a întâmplat până atunci? Diana Mather, consultant în privinţa etichetei la Maniere Englezeşti, a vorbit despre acest subiect la BBC: „Până în 1950, femeile nu erau mai niciodată văzute fără pălărie deoarece nu se cădea să-şi arate părul în public. Lucrurile s-au schimbat de atunci şi pălăriile au început să se poartă doar la ocazii speciale.”

Totuşi, având în vedere multidudinea de ocazii speciale într-o familie regală, ne-am obişnuit şi noi să admirăm tot felul de astfel de accesorii, care au devenit o piesă remarcabilă nelipsită din garderoba unei lady. Ceea ce trebuie menţionat e că există două astfel de accesorii – pălăria sau fascinatorul. Cel din urmă este o cască formală, o alternativă a pălăriei, care se deosebeşte prin designul mare, spectaculos, ataşat la o bandă sau agrafă.

stanga
dreapta
2 noname jpg jpeg
4 4 jpg jpeg
5 3 jpg jpeg
6 2 jpg jpeg
8 hat jpg jpeg

Conform celor publicate de HuffPost, pălăriile acoperă, de obicei, creştetul capului şi sunt folosite cu un anumit scop, cum ar fi cel de a proteja posesoarea de soare, în timp ce accesoriile fascinator nu au un scop practic, singura lor menire fiind cea decorativă.

De-a lungul istoriei britanice, pălăriile şi fascinatorul au făcut parte din eticheta înaltei clase. Se pare că astfel de accesorii, atunci când sunt de calitate şi, implicit, desăvârşit executate, nu pot fi uşor imitate, iar acest lucru denotă superioritate, rang, apartenenţa la o anumită categorie socială. Hilary Alexander, directorul fashion de la Daily Telegraph le-a spus celor de la ABC News: „Nu se poate să nu existe pălărie! Ea face parte dintr-o anume clasă socială. Pentru mulţi oameni, pălăria este necesară pentru simplul motiv că le completează ţinuta, le pune în valoare atuurile stilistice."

În imensitatea de modele care există, în acest moment, pe piaţă, trebuie ţinut cont de un lucru simplu, dar esenţial atunci când alegem un exemplar: „E important ca pălăria să aibă o margine care este puţin ridicată în faţă, pentru a nu cădea întregul accesoriu pe faţa purtătoarei şi-a crea un moment jenant”, dezvăluie Alexander.

Foto - ShutterstockRecente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg