Gimnast rus, mare susţinător al războiului, a împărţit podiumul cu un ucrainean! Antrenoarea lui: "E patriot!"

1 gimnast rus jpg jpeg

Gimnastul Ivan Kuliak a şocat o lume întreagă sâmbătă, pe 5 martie, când a purtat simbolul războiului rusesc pe podiumul împărţit cu rivalul său ucrainean. Fostul campion la juniori s-a clasat pe locul al III-lea la paralele, la Cupa Mondială din Doha, în timp ce ucraineanul Illia Kovtun a urcat pe primul loc.

În timp ce presa îi fotografia pe sportivii aflaţi pe podium s-a putut observa că rusul avea litera “Z” pe piept, ca simbol al victoriei, dar şi de susţinere a invaziei ruse din Ucraina. Armata rusă a scris această literă pe tancurile cu care mărşăluiesc la război militarii, iar susţinătorii războiului au preluat acest “Z” pentru a-şi arăta sprijinul la adresa lui Vladimir Putin.

Litera “Z” a fost pusă pe costumul rusului în locul în care trebuia să fie steagul rusesc, care a fost interzis de către Federaţia Internaţională de Gimnastică în timp ce toate evenimentele sportive au fost anulate în Rusia şi Belarus tocmai pentru a protesta împotriva războiului ruşilor.

Kuliak (20 de ani) a fost instruit miliar de către armata rusă anul trecut şi se consideră un mare patriot. Politicilenii lui Putin, activiştii şi influencerii care susţin măsurile luate de liderul de la Kremlin poartă, de asemenea, haine sau banderole cu litera “Z”, pentru a arăta lumii întregi că susţin războiul împotriva ucrainienilor.

Ministrul rus de Apărare a emis un comunicat de presă pentru a-i lua apărarea gimnastului rus, în care a precizat că “Z” e sinonim cu “victorie” în Rusia. Cu toate astea, sportivul rus este supus unei anchete disciplinare, în acest moment, după “comportamentul şocant” afişat la Cupa Mondială din Doha.   

"Federaţia Internaţională de Gimnastică confirmă faptul că îi cere Fundaţiei de Etică în Gimnastică să înceapă o anchetă disciplinară la adresa gimnastului Ivan Kuliak după comportamentul său şocant de la Apparatus World Cup din Doha, Qatar”, susţine comunicatul emis de FIG către presă, pe 6 martie.

FIG a luat măsuri împotriva Rusiei şi Belarusului încă din 2 martie, iar, din 7 martie, atleţii ruşi şi cei din Belarus, inclusiv arbitrii şi oficialii acestora nu mai au voie să participe la competiţiile Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Antrenoarea lotului de gimnaşti ruşi, Valentina Rodionenko, a declarat, pentru canalul sportiv rusesc Match TV, că litera “Z” purtată de Kuliak a reprezentat un gest patriotic din partea lui.  

“Nu s-a consultat cu noi înainte de-a face acest lucru. A fost, cu siguranţă, o iniţiativă personală. Ruşii noştri sunt nişte patrioţi!”, a ţinut să precizeze antrenoarea Rodionenko.

Foto - Youtube, www.insidethegames.biz



Recente

Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg