Invitaţie la festival

1 71281 original jpg jpeg

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenţi pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enesc.

Evenimentele celei de-a patra ediţii a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL propun pasionaţilor de cultură să redescopere puterea artei  de a genera inovaţia în orice domeniu şi de a îi aduce  mai aproape de viitor. Tema festivalului provoacă publicul să reflecteze asupra atingerii:ca graniţă între tehnologie şi simţire,ca punct de întâlnire între artist şi spectator,ca prim pas concret de la sentiment la materie,într-un mix seducător de acţiune şi reverie.

Prima zi de festival,în 28 septembrie la The Ark,ora 19:30,  îi aduce în concert pe membrii cvartetului de coarde Ad Libitum:Alexandru Tomescu-vioara I,Şerban Mereuţă-vioara a II-a,Bogdan Bişoc-violă şi Filip Papa-violoncel. Cvartetul este o prezenţă rară pe scenele bucureştene,iar ocazia va fi cu atât mai specială cu cât cei 4 muzicieni vor interpreta compoziţia câştigătoare din competiţia InnerSound,piesa Glances of Memories a tânărului compozitor Sebastian Androne.

La ora 21:00 va avea loc vernisajul expoziţiei de instalaţii sunet-multimedia şi al expoziţiei foto-video TOUCH,cu participarea artiştilorSvetlana Maras (Serbia),Matei Bejenaru,Livia Mateias,Marius Jurca,Minim (Diana Dulgheru),Syntax (Laurian Bardos),Gabriel Kelemenn şi Ioana Vreme.

În a doua zi de festival,joi,29 septembrie,la ora 18:30,  va avea loc la Cinema Elvira Popescu Silent Film Night,un eveniment unic în România:10 scurtmetraje contemporane mute,narative,experimentale şi de animaţie,intrate în competiţia pentru Trofeul InnerSound,  vor fi acompaniate de o coloană sonoră compusă pe parcursul lunii august de 10 tineri compozitori români,în interpretarea ansamblului SonoMania,dirijat de Alexandru Mija. InnerSound este singurul festival din România care dedică o seară filmului mut contemporan acompaniat de muzică de cameră live.

Invitatul special al evenimentului este David OReilly,artist irlandez stabilit în Los Angeles,cunoscut pentru  animaţiile sale multipremiate internaţional,video games şi artă digitală,David OReilly este şi cel care semnează  efectele speciale din filmul “Her”,în regia lui Spike Jonze,cu Joaquin Phoenix în rolul principal. În cadrul InnerSound va fi proiectată animaţia sa intitulată Black Lake,în afara concursului,însoţită de muzica orginală  semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Seara a treia,intitulată TOUCH THE KEYS,propune  de la ora 19:00 la ARCUB trei recitaluri de pian cu sonorităţi ce parcurg un traseu fascinant,de la muzica secolului XX şi pian preparat până la improvizaţii însoţite de live electronics. Mihai Măniceanu,Gabi Sultana (Malta) şi Cătălin Creţu ne vor demonstra cât de versatil este instrumentul cu clape în secolul XXI.

Festivalul se încheie sâmbătă,1 octombrie,cu o seară electro-contemporană la The Ark. Începând cu ora 19:30,Acordeonistul Ghenadie Rotari,olandezii de la Project 128 şi DJ Lukatoyboy vor îmbina muzica clasică contemporană cu beaturi electronice,tehno acustic şi dj experimental.

Totodată,juriile formate din Andrei Ujică,Claudiu Mitcu  şi Cătălin Cristuţiu-film şi Cosmin Bumbuţ,Nicu Ilfoveanu  si Şerban Mestcăneanu-foto-video,vor dezvălui câştigătorul Trofeului InnerSound pentru scurt metraj mut  şi al premiului Teodora Maftei pentru cel mai bun proiect foto-video.

În paralel cu evenimentele muzicale,vor avea loc workshopuri pentru copii şi tineri susţinute de artiştii prezenţi la festival,precum şi prezentări ale unor proiecte de artă contemporană.

Preţul biletelor pentru prima zi de festival este 35 de lei,pentru a doua zi de 25 de lei,iar pentru ultimele 2 zile preţul este de câte 30 de lei. Abonamentele pentru cele 4 zile de festival sunt disponibile la preţul de 75 de lei.Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg