La început de februarie, nu rata spectacolele Operei Naţionale!

1 50731 original jpg jpeg

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” al Operei Naţionale Bucureşti te invită, la început de februarie, la o serie de spectacole cu totul speciale la care poţi merge şi alături de copii.

În prima zi a lunii,te vei reîntâlni cu Mozart şi cu marele său rival,Salieri,prin intermediul spectacolului „Amadeus”.

Scenariul spectacolului,inspirat de piesa de teatru cu acelaşi nume de Peter Shaffer şi de scrisorile geniului de la Salzburg,îi aduce pe scenă pe renumitul actor Marius Bodochi în rolul compozitorului Antonio Salierişi pe actorul Răzvan Oprea în rolul lui Mozart.

Spectacolul surprinde evoluţia relaţiei dintre cei doi,romanţată de dramaturgul Peter Shaffer,care introduce legenda neîntemeiată a asasinării marelui compozitor de la Salzburg de către Salieri.

4b0e8f61a4911bd41b78875ca50f8f1a jpg jpeg

A doua zi,de la ora 19.30,în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti,împătimiţii tangoului argentinian pot asista la desfăşurarea unei poveşti de dragoste plină de pasiune. Protagoniştii spectacolului „Tango Emocion”sunt mezzo-soprana Oana Andra şi baritonul Andras Chiriliuc,care vor interpreta melodii cunoscute semnate de Carlos Gardel,Astor Piazzola,Edgardo Donat.

Vineri,3 februarie,ai parte de o altă întâlnire de excepţie cu unul dintre cei mai mari dansatori şi coregrafi ai tuturor timpurilor,balerinul Vaslav Nijinski. Întruchipat de actorul Filip Ristovski,Nijinski îşi retrăieşte tumultoasa viaţă de artist,care a culminat cu renunţarea la cariera sa de balerin şi despărţirea de impresarul şi iubitul său,Serghei Diaghilev.

Spectacolul surprinde relaţia sa cu Romola Polski,soţia şi principalul său sprijin în viaţa post-artistică,interpretată de prim-balerina Monica Petrică. Producţia îmbină citate coregrafice din lucrările lui Vaslav Nijinski,cu teatrul şi cu proiecţiile video,iar trăirile personajelor sunt exprimate sugestiv de coregrafia Mălinei Andrei.

Sâmbătă dimineaţa,4 februarie,de la ora 11.00,este rândul copiilor să pătrundă... în camera lor! „Camera copiilor”,premieră recentă pentru cei mici a Studioului,este o oportunitate nesperată pentru ei de a învăţa,împreună cu protagoniştii spectacolului,notele muzicale şi a pătrunde în lumea operei şi a dansului.

Actriţa Monica Mihăescu devine la Sala Studio o doică blândă,care spune poveşti frumoase unei fetiţe (soprana Marta Sandu),care le transpune,pe loc,în muzică! În tot acest proces,ele sunt ajutate de Pianul Năzdrăvanul (pianista Mădălina Florescu),care îi învaţă muzică,într-un mod amuzant,pe copii. Alaturi de Fetiţa,Pianul Năzdrăvanul şi Doica,alte trei personaje simpatice prind viaţă cu ajutorul balerinilor coordonaţi de coregrafa Maria Popa:Cărăbuşul,Canarul şi Pisica Mimi.

Seara de sâmbătă este dedicată muzicii de operă. Îndrăgita soprană Silvia Sorina Munteanu şi invitaţii săi oferă,de la ora 19.30,un concert alcătuit din arii şi duete celebre semnate de compozitorii Wolfgang Amadeus Mozart,Gaetano Donizetti,Giuseppe Verdi şi Pietro Mascagni.Recente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg