La mulţi ani, România!

1 66172 original jpg jpeg

Astăzi, de „Ziua Marii Uniri”, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a României. În fiecare an au loc o serie de festivităţi şi evenimente în marile oraşe din ţară, iar bucureştenii merg să vadă parada şi demonstraţiile militare.

Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională a României în anul 1990,atunci când,la Alba Iulia,Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate unirea Transilvaniei cu România,creându-se un singur stat naţional.

De ziua naţională,vor participa la Parada militară peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale,Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii,cu peste 300 de mijloace tehnice,şi militari din mai multe ţări partenere. Festivitatea se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge în Piaţa Arcul de Triumf la ora 11.00,unde va depune o coroană de flori,după trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi intornarea imnului naţional.

Acum 98 de ani,în oraşul Alba Iulia avea loc Unirea Transilvaniei cu România,formându-se România Mare. Aici,pe parcursul acestei zile se vor desfăsura o serie de evenimente ce marchează Ziua Naţională,printre care o paradă de peste 800 de militari cu mijloace tehnice impresionante pe Bulevardul 1 decembrie 1918,ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori,spectacole de muzică populară şi concerte,iar seara (ora 22:00) se va sfârşi cu un spectacol de artificii. Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg