La mulţi ani, România!

1 66172 original jpg jpeg

Astăzi, de „Ziua Marii Uniri”, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a României. În fiecare an au loc o serie de festivităţi şi evenimente în marile oraşe din ţară, iar bucureştenii merg să vadă parada şi demonstraţiile militare.

Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională a României în anul 1990,atunci când,la Alba Iulia,Marea Adunare Naţională a votat în unanimitate unirea Transilvaniei cu România,creându-se un singur stat naţional.

De ziua naţională,vor participa la Parada militară peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale,Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii,cu peste 300 de mijloace tehnice,şi militari din mai multe ţări partenere. Festivitatea se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge în Piaţa Arcul de Triumf la ora 11.00,unde va depune o coroană de flori,după trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi intornarea imnului naţional.

Acum 98 de ani,în oraşul Alba Iulia avea loc Unirea Transilvaniei cu România,formându-se România Mare. Aici,pe parcursul acestei zile se vor desfăsura o serie de evenimente ce marchează Ziua Naţională,printre care o paradă de peste 800 de militari cu mijloace tehnice impresionante pe Bulevardul 1 decembrie 1918,ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori,spectacole de muzică populară şi concerte,iar seara (ora 22:00) se va sfârşi cu un spectacol de artificii. 



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg