Porţi haine strâmte? Află la ce te expui!

1 59057 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că arată inestetic, o îmbrăcăminte prea strâmtă poate cauza diverse probleme de sănătate.

Provoacă arsuri la stomac

O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmţi creşte presiunea în partea inferioară a abdomenului,ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag,provocând arsuri la stomac. Cu timpul,pot apărea inflamaţii,ulcer şi chiar cancer esofagian,avertizează Richard Bricknell,directorul Bristol Physiotherapy Clinic.

În plus,contracţia artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respiraţiei,ceea ce poate provoca hiperventilaţie,atacuri de panică şi incontinenţă pe fond de stres.

Duc la apariţia durerilor inghinale

Totodată,hainele mulate pot afecta nervii de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior,în urma căreia apare senzaţia de durere inghinală,arsură,furnicături şi amorţire.

Cresc riscul de infertilitate

Lenjeria de corp fabricată din material sintetic care nu lasă aerul să circule şi păstrează umiditatea,poate provoca la femei cistită,iar la bărbaţi infertilitate.

Bărbaţii care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie,iar gulerele prea strânse ale cămăşilor cresc riscul de boli oculare grave. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creşterea presiunii interne la nivelul ochilor şi,prin urmare,la glaucom.

Nu în ultimul rând,limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoacă dureri de cap,vedere înceţoşată şi ameţeli.

Si încălţămintea prea strâmtă este nocivă

Pantofii prea strâmţi pot provoca deformarea articulaţiilor degetelor de la picioare,iar,în cazul în care sunt purtaţi mai multă vreme,se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare.