Poveşti în pătrăţele la Muzeul Benzii Desenate

1 49358 original jpg jpeg

O nouă expoziţie este pe cale să fie lansată la Muzeul Benzii Desenate din Bucureşti şi va fi deschisă în perioada 8 septembrie - 16 octombrie.

„Un portughez în vizită la Muzeu” este titlul expoziţiei autorului lusitan Eugénio Silva,care îşi aşteaptă vizitatorii la Muzeul Benzii Desenate (Muzeul Nnaţional de Artă Contemporană,etaj 4) între 8 septembrie şi 16 octombrie,iar accesul la expoziţie este liber.  

Potrivit site-ului Institutului Cultural Român (www.icr.ro),expoziţia de autor reuneşte lucrări şi planşe realizate de artist de-a lungul carierei sale.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi,8 septembrie,de la ora 19.00,la care vor fi prezenţi Eexcelenţa Sa Domnul António Antas de Campos,ambasadorul Portugaliei în România,şi Dodo Niţă,istoric în domeniul benzilor desenate.Autorul expoziţiei,Eugénio Silva,a absolvit Şcoala de Arte Decorative António Arroio,în anul 1954. A lucrat ca desenator profesionist la Litografia Amorim,apoi la Companhia União Fabril,ca desenator de covoare. A publicat benzi desenate în scop didactic,volume de povestiri mute,monografii,planşe,broşuri.

Poveşti în pătrăţele este numele alternativ folosit în Portugalia pentru banda desenată. Benzile desenate au apărut în spaţiul lusitan încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea,precursorul acestei practici fiind Rafael Bordalo Pinheiro,unul din cele mai cunoscute nume în arta grafică.Recente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg