Pulovere damă: care material este mai bun

1 clickpentrufemei nick karvounis 87n lhifsk4 unsplash jpg jpeg

Când începe sezonul rece, ne dorim să cumpărăm un pulover drăguţ pentru a ne reînnoi garderoba sau stilul, dar mereu apare aceeaşi îndoială. Care sunt materialele de cea mai înaltă calitate pentru pulovere damă, pentru ca acestea să reziste cât mai mult şi să nu facă scame?

Adevărul este că există pulovere damă care se deteriorează imediat, iar altele rezistă mult mai mult fără a avea vreun defect. Secretul este să te uiţi pe etichetă pentru a vedea compoziţia puloverelor, pentru a şti ce să alegem când mergem la cumpărături.

Scamele inestetice care fac puloverele tind să apară mai mult în acele tipuri de pulovere damă fabricate din materiale sintetice. În timp ce în ţesăturile naturale, fibrele se desprind şi nu mai rămân lipite de material sub formă de scame. Deşi este, de asemenea, important să spălăm rufele cu grijă. Dar dacă trebuie să luaţi în considerare materialele pentru pulovere, acestea sunt, în ordinea calităţii lor:

Cele mai luxoase şi mai scumpe ţesături sunt caşmirul, mohairul şi angora. Sunt ţesături călduroase, foarte moi, care fac puloverul să aibă o calitate mai bună. Cu toate acestea, din cauza originii lor animale, multe firme renunţă la ele din cauza modului prin care sunt obţinute, care uneori este foarte lipsit de respect faţă de oi, capre sau iepuri.

Lâna merinos ar fi următoarea pe listă pentru cât de moale şi confortabilă este. O etichetă din lână merinos asigură un pulover de lux, care în comparaţie cu alt material este de o calitate mult mai bună.

Următorul pe lista celor mai bune pulovere damă ar fi lâna şi bumbacul. Lâna este mai călduroasă şi ideală pentru iarnă, iar puloverele din bumbac sunt mai subţiri şi nu aşa de călduroase, dar oferă şi o calitate bună şi durabilitate. Încercaţi întotdeauna să le spălaţi la rece, mai bine manual decât în ​​maşina de spălat. Nu le puneţi niciodată în uscător şi încercaţi să le uscaţi plat în loc să agăţaţi, astfel încât să nu se deformeze. Adevărul este că multe pulovere nu sunt alcătuite 100% dintr-o ţesătură, ci în schimb din mai multe materiale care sunt amestecate în procente diferite, până când se găseşte o compoziţie optimă. Un pulover cu un amestec de materiale precum bumbac, mătase şi fibre sintetice poate fi moale, rafinat, de calitate şi durabil.

Poliesterul este o ţesătură artificială derivată din petrol şi este mai puţin respirabilă şi mai uşoară decât ţesăturile naturale şi, prin urmare, călduroasă, deşi poate provoca iritaţii şi pe pielea sensibilă. În plus, poliesterul are o durabilitate mare, mult mai mult decât bumbacul şi majoritatea ţesăturilor combinate. Pe de altă parte, este un material grozav datorită rezistenţei sale la cute, rupturi sau decolorare.

Poliamida sau nailonul este, de asemenea, o ţesătură sintetică care este mai moale şi mai flexibilă decât poliesterul, deoarece a fost făcută iniţial pentru a înlocui mătasea. De asemenea, este mult mai rezistent la apariţia cutelor şi a petelor. Cu toate acestea, puloverele damă din poliamidă sunt mai puţin rezistente la frig decât poliesterul şi, de asemenea, tind să producă electricitate statică.

Pe scurt, în funcţie de ceea ce cauţi, este mai bine să optezi pentru o ţesătură sau alta. Dacă îţi doreşti o îmbrăcăminte caldă şi moale, este mai bine să optezi pentru ţesături naturale, în schimb, dacă îţi doreşti un pulover rezistent, care să nu se şifoneze şi să fie mai bine spălat la maşina de spălat, este mai bine să optezi pentru textile sintetice. Iar compoziţiile care combină ambele tipuri de ţesături pot fi o alegere bună dacă cauţi o cale de mijloc. Indiferent, materialul este foarte important atunci când alegi pulovere dama, în special pentru sezonul rece. Trebuie să ţii cont de faptul că acestea trebuie să îţi ţină de cald fără a te face să transpiri în exces, dar şi să se potrivească stilului tău vestimentar, bineînţeles. Pentru pulovere damă din materiale naturale va trebui să plăteşti mai mult, însă merită să cumperi măcar un pulover din lână.Recente

Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg