Recomandări culturale pentru perioada următoare

1 73036 original jpg jpeg

Vă propunem o serie de evenimente culturale şi, dacă vă place teatrul, atunci aveţi unde să mergeţi în acest weekend. Teatrul Mic deschide seria celor şase premiere din stagiunea 2016-2017 cu spectacolul „Deşteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia şi scenografia lui Vlad Cristache.

“Deşteptarea Primăverii”-în regia lui Vlad Cristache

Primele reprezentaţii vor avea loc în zilele de 28 şi 29 ianuarie,de la orele 19.00. Acesta este primul spectacolpus în scenă la Teatrul Mic de când conducerea acestuia a fost preluată de către regizorul şi profesorul universitar Gelu Colceag.„Deşteptarea Primăverii” este o dramă satirică,fiind centrată pe ”conflictul dintre generaţii” şi contradicţiile interioare ale tinerilor,aruncând în aer norme,limite şi secrete ale vârstei adolescentine. Tinerii visează la un paradis artificial care se opune universului adulţilor,se revoltă împotriva ipocriziei şi a falselor valori în lipsa unor ţeluri mai înalte sau a unui vis spre care să se îndrepte. Autorul însă,îşi caracteriza textul drept ”o reflectare luminoasă a vieţii,în care am căutat să dau fiecărei scene tot umorul ei degajat,care se putea obţine”.“Eu am privit copilăria şi adolescenţa în multe dintre spectacolele mele,rezonez foarte bine cu această perioadă,care mi se pare cea mai importantă etapă a vieţii. Spectacolul ”Deşteptarea Primăverii” vorbeşte despre o societate care exclude libertatea. Ca tânăr,eşti atât de mult bătut la cap de toată lumea,de profesori,de părinţi,încât ai nişte repere clare în care trebuie să te încadrezi,în care să îţi încadrezi viaţa,numai că ce se întâmplă cu tine nu poate fi încadrat în nimic… Şi atunci practic te simţi constrâns într-un moment în care tu eşti vulnerabil,nu ştii ce se întâmplă cu tine,iar asta poate da naştere unei tragedii”,spune regizorul Vlad Cristache.Debutul unei echipe tinere de actori,alături de nume consacrate ale Teatrului Mic este completat în spectacol de prezenţa insolită a trupei FIRMA,care,prin muzica originală compusă special pentru acest spectacol de Daniel Rocca,întregeşte viziunea regizorală.

Citeşte şi:Direcţia 5-“Eşti îngerul meu”,concert excepţional dedicat iubirii şi muzicii

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE Teatrul Ion Creangă – Sala mică,Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti şi

organizează în perioada 27-29 ianuarie 2017 cea de-a treia ediţie TIC PITIC – Zilele Small Size,un eveniment dedicat celor mai mici spectatori – copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 6 ani.

Realizat cu scopul de a promova importanţa artei în dezvoltarea copilului,dar şi beneficiile aplicării conceptului de educaţie timpurie prin teatru,TIC PITIC propune un program variat de activităţi (spectacole,ateliere,conferinţe şi întâlniri),acestea fiind adresate atât copiilor,cât şi părinţilor,educatorilor şi specialiştilor implicaţi în educarea tinerei generaţii.

Timp de 3 zile,tinerii spectatori vor putea urmări,din programul Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani,cele mai recente producţii ale teatrului:„Pernuţa somnoroasă” şi „Bună dimineaţa!”,dar şi spectacole cunoscute,precum „Zbor prin poveşti” şi „De-a Micul Prinţ”.

„Talentul copiilor – despre aptitudini deosebite şi cum le putem descoperi”. Realizată în colaborare cu psihoterapeuţi experimentaţi în psihologia copilului,conferinţa are loc duminică,29.01,ora 11.00. Pentru copiii participanţilor la conferinţă,Teatrul susţine în paralel un atelier de creativitate gratuit.

Citeşte şi:Ada Solomon,primul producător român nominalizat la premiul OSCAR

Programul este completat de o activitate dedicată specialiştilor din domeniul educaţiei la care vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceştia sunt invitaţi vineri,27.01,ora 11.00,să participe la o întâlnire despre rolul teatrului în educaţia timpurie a copilului.

Toate activităţile din cadrul programului TIC PITIC – Zilele Small Size se desfăşoară în noul spaţiu de joc al Teatrului Ion Creangă – SALA MICĂ – aflat pe Str. Biserica Amzei,nr. 21-23.