Regulile de bază ale stilului

1 50577 original jpg jpeg

Moda trece, stilul rămâne, au spus dintotdeauna mai marii design-ului vestimentar. Dar toată lumea ştie că e mult mai uşor să urmezi tendinţele, decât să-ţi construieşti propriul stil.

Stilul e,înainte de toate,felul personal al cuiva de a-şi însuşi moda. Să nu adopţi,orbeşte,ţinutele expuse în magazine,să nu copiezi un look complet impus de un designer,ci să-ţi trasezi acea linie care să te definească. Pe tine,o anumită femeie,cu o anumită personalitate.

Tu alegi dacă să te inspiri de la fashion victims care dispar după două sezoane sau de la acele modele veritabile când vine vorba de stil.

Poate că ştii şi tu că moda şi stilul nu fac întotdeauna casă bună. Faptul că o femeie urmează conştiincioasă tendinţele nu înseamnă că are stil. Iar uneori poate însemna chiar contrariul. Să urmezi un model prestabilit nu e o soluţie. E nevoie de alegeri proprii. Şi cel mai simplu e să începi prin eliminare. O piesă vestimentară poate fi vedeta sezonului,dar asta nu înseamnă că trebuie musai să-i găseşti un loc în garderoba ta.

Nu uita,să-ţi construieşti propriul stil ţine,mai întâi de toate,de voinţă. Vrei sau nu vrei?

(Dacă vrei,citeşte mai departe!)

Regula nr. 1:Să porţi ce nu se poartă e o dovadă de stil!

Dacă faci o vizită la mall,ai să vezi multe femei tinere,frumoase,impecabile,dar poate că te vei întreba şi tu de ce se încăpăţânează să poarte o uniformă,care oricât de bine le-ar veni,tot uniformă rămâne. Privind spre vitrinele magazinelor,vei vedea că şi manechinele expuse poartă aceeaşi uniformă. Mai trist e atunci când te priveşti într-o oglindă şi îţi dai seama că şi tu porţi uniforma. Atunci vrei să schimbi ceva,să ieşi din mulţime şi să scoţi din dulap o haină de-acum cinci sezoane,de care toată lumea a uitat,până şi tu. Să porţi o haină ieşită din tendinţe e o dovadă de curaj. Să nu renunţi la a purta o anumită rochie nici atunci când nimeni nu o mai poartă,pentru că termenul ei de valabilitate în modă a expirat,doar pentru că rochia aia-mai mult decât oricare alta-te face să fii tu,asta deja ţine de stil.  

La prima vedere,fraza de mai sus sună a truism. Vei spune că,evident,aşa facem toate. Dar nu e adevărat. Adevărul e că toate comitem greşeli,le comitem cu bună credinţă,vrând să purtăm ceea ce se poartă,atunci când se poartă.

Nu e greşit să porţi o rochie scurtă,atunci când tendinţele merg pe fusta creion. Nici să alegi dungile orizontale,în momentul în care în modă domneşte animal print-ul. Greşit e să porţi o fustă creionatunci când ai şolduri prea mari.

Atunci când alegi o haină,ţii cont,în primul rând,de forma propriului corp. Unele haine sunt făcute pentru tine,altele nu te avantajează. Iar altele – cele de care chiar trebuie să stai departe – dăunează grav imaginii.

Dar cum recunoşti ceea ce ţi se potriveşte? La unii oameni simţul estetic funţionează mai bine decât la alţii. Aceia nu trebuie decât să se abţină atunci când intră într-un magazin de la a cumpăra un produs,doar pentru că ar da bine în şifonier. Oricum,nu îl vor purta. Dar dacă nu faci parte dintre ei? Sau dacă eşti dintre aceia care,pur şi simplu,nu au încredere în simţul lor estetic? Atunci,ce-ai spune de-un exerciţiu? Fii atentă la impresia pe care o laşi celor din jur. De fiecare dată când o altă femeie te întreabă de unde ţi-ai cumpărat haina pe care o porţi înseamnă că ai făcut alegerea corectă. Că e ceea ce ţi se potriveşte. (De acord,aici trebuie să ştii să diferenţiezi întrebările de complezenţă,de celelalte!)

În timp,încearcă să selectezi acele modele în care te-ai simţit cel mai bine,ai atras cele mai multe priviri admirative,ai primit cele mai multe complimente. Din ele îţi vei construi propriul stil. Haine care urmează aceeaşi linie,dar din materiale diferite,de culori diferite,cu croieli cât de cât diferite. Cum verifici dacă ai ales corect? Dincolo de starea psihologică şi de confort,ar mai fi un truc:aceste haine te fac să pari mai slabă,chiar dacă n-ai pierdut niciun gram.

Regula nr. 3:Fii constantă! Doar aşa îţi defineşti stilul

Să ai stil înseamnă să ai UN stil. Dar ca să ajungi aici,trebuie să fii drastică în privinţa propriei garderobe,ceea ce,pentru o femeie,nu e chiar uşor. Pentru că acest lucru e incompatibil cu schimbările continue de look impuse de tendinţe. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii de-a dreptul rigidă. Odată ce-ţi conturezi stilul,descoperi că în fiecare sezon apar şi câteva piese pe care ţi le poţi achiziţiona fără niciun risc de-a greşi. Trebuie doar să ştii să le alegi. Şi să nu te mai risipeşti în cumpărături inutile.

La început,poate părea dificil,dar apoi va deveni obişnuinţă,spun stiliştii. Să alegi încă o piese adaptabilă stilului tău va fi un gest reflex. Fără să-ţi dai seama,vei întinde mâna spre obiectul care ţi se potriveşte.

ŞTIAI CĂE mai costisitor să porţi piese vestimentare din toate colecţiile şi din toate stilurile decât să ai propriul tău stil?



Recente

Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg