S-a dat startul târgurilor de nunţi!

1 48148 original jpg jpeg

Mirese, mame şi soacre trăiesc din plin febra pregătirilor de nuntă. Unde le-ai putea întâlni mai uşor decât la târgurile de profil? Le recunoşti imediat: sunt emoţionate şi în căutarea acelor lucruri care pot transforma nunta în feerie.

Omulţime de modele de rochii de mireasă,aranjamente florale,servicii fotografice,oferte pentru luna de miere – toate ingredientele unei nunţi de vis le găseşti la târgul de nunţi.

Am ajuns şi eu la primul care s-a ţinut în acest sezon,în dubla mea calitate de reporter şi de viitoare mireasă.

Reprezentantul organizatorilor,Andrei Popa,m-a asigurat că voi afla detalii interesante despre serviciile oferite de cei 170 de ofertanţi reuniţi la această ediţie,dar şi despre colecţiile noi de rochii de mireasă,despre reducerile record de anul acesta. Aşadar,m-am înarmat cu răbdare şi curiozitatea de a afla cât te ajută un astfel de târg.

De la târg sau de la magazin?

Cineva spunea odată că e mai greu să găseşti rochia de mireasă decât logodnicul. Cum să nu fie aşa,când toate privirile invitaţilor sunt aţintite asupra miresei?

De aceea,toate celelalte lucruri pălesc în faţa acestei vedete. Ea aduce lacrimi de emoţie în ochii viitoarelor mirese şi ai mamelor,amorsează nervii soacrelor şi-i dezarmează pe miri. Tot probând şi eu câteva rochii,le-am întâlnit pe Ruxandra Ionescu şi pe Mihaela Tudor,ambele din Bucureşti.

Am intrat imediat în vorbă,pentru că se creează o legătură aparte între viitoarele mirese. Dacă eu nu prea mă puteam decide asupra rochiei,Mihaela mi-a spus hotărâtă:„Sunt sigură că-mi cumpăr rochia acum şi aici. Am din ce să aleg şi am răbdare să probez”.

Şi chiar ai nevoie de multă răbdare. Odată alese rochiile pentru probă,aştepţi să se elibereze o cabină. Apoi,abia apuci să ieşi,să te strecori printre alte mirese care probează şi să-ţi aranjeze cineva rochia,că începe bătălia pentru oglindă.

Ana-Maria Călin,designer,mă avertizează dinainte:„Eşti un pic sub presiune la târg,de aceea este mai bine să-ţi faci o programare la magazin. Proba nu costă nimic. La târg,e bine să vii ca să-ţi faci o idee,iar apoi să mergi să probezi la magazin.“

"Mama soacră mă ajută să aleg"

Cea mai frumoasă parte a organizării nunţii este alegerea rochiei de mireasă. La capătul acestei experienţe,vine partea mai delicată:plata.

Degeaba pleci de acasă cu „limita de preţ“ bine stabilită. La târg,lucrurile se pot răsturna spectaculos dacă te îndrăgosteşti de o rochie scumpă.

Cele mai multe mirese nu-şi prea fac griji în privinţa asta şi spun precum Ruxandra:„Mama soacră mă ajută să aleg şi să cumpăr rochia!“.

Preţul pune pe jar relaţia noră-soacră înainte de nuntă. Mihaela şi-a propus să cheltuiască 5.000 de lei. N-a discutat încă cu soacra,dar speră să obţină măcar o parte din sumă. O vor ajuta reducerile,care nu-s de colo:până la 30%.

Cât de important este un consultant

Dacă acum 10-15 ani oferta era mai sărăcăcioasă,acum este chiar dificil să te descurci fără un consultant în marea de rochii.

Designerul Ana-Maria Călin mi-a explicat de ce:„Imaginea pe care o ai despre tine ca mireasă se poate schimba când începi să probezi. Consultantul te ajută să găseşti rochia care-ţi pune în evidenţă calităţile”.

Unele mirese nu ţin cont de părerea lui. „Mama,viitoarea soacră şi prietenele sunt cei mai buni consultanţi ai mei”,spune hotărâtă Ruxandra.

Pe altele,consultantul nu le-a convins să-şi schimbe stilul. De pildă,Mihaela a vrut de la început o rochie „de prinţesă“. Deşi a probat şi altceva,nimic n-a mulţumit-o.

Zeci de magazine într-un singur târg

„Nu mai trebuie să alergi printr-o mulţime de magazine din oraş. Le găseşti pe toate la târgul de nunţi şi dacă ai răbdare,probezi cât mai mult posibil”,m-a încurajat Ruxandra înainte să ne despărţim.

Într-adevăr,dacă laşi de o parte faptul că preţurile sunt destul de piperate,aici întâlneşti aproape toate magazinele din oraşul tău şi chiar din ţară,cu tot ceea ce ai nevoie pentru o nuntă reuşită.

Le iei adresele şi le poţi vizita apoi,ca să alegi în linişte şi după bugetul stabilit.Până la urmă,târgul de nunţi nu este decât începutul căutărilor...

Calendarul târgurilor de nunţi 2011

27-30 ianuarie– Salonul Mireselor – Cluj-Napoca – Expo Transilvania;

28-30 ianuarie– Expo Ideal Mariaj – Bucureşti – Complexul Romexpo;

4-6 februarie– Festivalul Miresei – Bucureşti – Sala Palatului;

– Expomariage – Oradea – Arena Antonio Alexe;

18-20 februarie– Wedding Fever – Craiova – Foaierul Teatrului Naţional;

25-27 februarie– Expomariage – Cluj-Napoca – Sala Sporturilor „Horia Demian”;

– Totul pentru nunta ta – Sibiu – Casa Armatei;

– Ghidul Miresei – Bucureşti – Romexpo;

18-20 martie– Expomariage – Iaşi – Centrul de Conferinţe „Providenţa“.Recente

Donatella Versace jpg
596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg