Spectacolele Tango la Cetate continuă şi în iulie

1 75451 original jpg jpeg

Tango la Cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

Concertele au în centru aceeaşi puternică tripletă argentiniană, formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) şi Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de imensă valoare, Răzvan Suma (violoncel) şi Rafael Butaru (vioară). În repertoriul proiectului Tango la cetate se găsesc tangouri extrem de cunoscute, precum "Por una cabeza" melodie devenită celebră în toată lumea, dar şi câteva tangouri româneşti.

Răzvan Suma: „Au fost primele concerte dedicate repertoriului de tango mai comercial de ArgEnTango. Sperăm ca această idee să ajungă în cât mai multe cetăţi, castele, cetăţi fortificate. Pur şi simplu, de aici a pornit ideea, de la performanţşele pe care le-au obţinut managerii acestor cetăţi şi castele superbe care au dus la refacerea acestora şi intrarea lor în circuitul turistic. Noi aducem tangou-ul acolo unde se cere, iar dacă acest decor medieval a existat cu mult înaintea tango-ului, asta nu înseamnă că noi nu putem să îi aducem o nouă viaţă prin muzică. Este un repetoriu accesibil pentru absolut toată lumea, din care nu lipsesc Carlos Gardel, Astor Piazzolla, nume cheie care aduc publicul la sala de concert. Mai presus de toate, însă acesta este un repertoriu cântat autentic. Să nu uităm că ArgEnTango este un proiect în care sunt trei argentinieni, iar eu sunt pe jumătate adoptat.” 

Analia Selis: „Ne doream foarte mult acest Tango la Cetate, ne doream să aducem această muzică în locurile unde sunt cetăţi şi castele. Pe măsură ce le descopăr îmi dau seama că nu mi-am imaginat că sunt atât de frumoase. În plus, ne bucurăm şi că acest turneu are o componentă umanitară. Suntem asociaţi cu Hospice – Casa speranţei, care se ocupă să facă mai frumoase ultimele zile din viaţă oamenilor care au boli în stadii terminale. Ne-am asociat cu ei, vrem să îi ajutăm, prin donaţiile care se fac în concerte special pentru ei. La primul concert am avut mai multe emoţii, pentur că sunt locuri noi şi este un repertoriu nou pentru o parte a grupului. Sperăm să ajungem de fiecatre dată la public aşa cum am ajuns cu Piazzolla, anul trecut.”

Sursa foto: www.analiaselis.comRecente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg