Top 10 filme pe care o femeie trebuie să le vadă

1 73421 original jpg jpeg

Unele filme le ţii minte o perioadă lungă de timp, în timp ce pe altele le uiţi foarte repede. Apoi, există filme apreciate mai ales de doamne. Aici nu este vorba doar de filmele de dragoste. La fel ca bărbaţii, şi femeile sunt variate şi imprevizibile.

Uneori,o idee dintr-un film,descoperită la momentul potrivit,îţi poate schimba viaţa.

Iată care sunt filmele pe care o femeie trebuie să le vadă:„La vie en Rose” / „Viaţa în roz”

Filmul este biografia sensibilă a uneie dintre cele mai mari cântăreţe din toate timpurile,Edith Piaf (1915-1963). Este,fără îndoială,o capodoperă,ilustrând atmosfera reală din Paris,în timpul vieţii cântăreţei,-unul care era sălbatic,absurd şi feeric,toate în acelaşi timp. Încă de mică viaţa ei a fost o tragedie,trăind într-o familie destrămată,ca apoi să ajungă să cânte pe cele mai mari scene. Tragediile din viaţa sa sunt nenumărate,toate culminând cu moartea unicului său copil. În memoria acestuia a cântat şi celebrul cântec:„Non,je ne regrettte rien.”

„Mona Lisa smile” / „Zâmbet de Mona Lisa”

Katherine Watson (Julia Roberts) călătoreşte din California în campusul Colegiului Wellesley din Noua Anglie în toamna anului 1953 pentru a preda istoria artei. În perioada de după război,Katherine se aşteaptă ca studentele ei,cele mai bune şi cele mai inteligente din ţară,să profite de oportunităţile care li se oferă. Totuşi,Katherine descoperă că mediul prestigioasei instituţii este cufundat în obedienţă. Ea constată cu uimire ca aceste domnişoare sunt interesate de cariera de neveste şi nu de una profesională.

„The Queen” / „Regina”

Atunci când vestea morţii Prinţesei Diana,fără nicio îndoială,cea mai cunoscută femeie din lume,cade asupra unui public britanic şocat şi neîncrezător,Regina Elisabeta a II-a se retrage între zidurile Castelului Balmoral cu familia sa,incapabilă de a înţelege reacţia publicului la aflarea nenorocirii. Pentru Tony Blair,popularul şi nou alesul Prim Ministru,nevoia poporului de siguranţă şi sprijin,este palpabilă. Cu cât răbufnirea emoţională fără precedent creşte în intensitate,Blair trebuie să găsească un mod de a o reuni pe iubita Regină,cu poporul britanic.

„Eat Pray Love” / „Mănâncă roagă-te iubeşte”

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă,de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine,în filmul „Mănâncă Roagă-te Iubeşte”. Aflată la răscruce de drumuri,după divorţ,Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujbă şi ca niciodată,se decide să evadeze din viaţa sa obişnuită şi confortabilă,riscând totul numai pentru a-şi schimba viaţa. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate,ea se bucură de experienţe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia,să se roage în India,şi la final,să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri,în Bali. Inspirat după o poveste adevărată,Mănâncă Roagă-te Iubeşte dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

„The Messenger:The Story of Joan of Arc” / „Ioana D'Arc”

În secolul al XV-lea, Franţa se află în Războiul de 100 de ani împotriva Angliei, când o voce modestă îşi face apariţia, susţinând că este trimisă chiar de Dumnezeu pentru a conduce armata franceză în lupta împotriva invadatorilor britanici. Vocea îi aparţine lui Jeanne d'Aragon,o tânără fată dintr-un mic sat. Spre surprinderea multora,povestea ei se face auzită. Purtând o armură de soldat,fata cunoscută acum sub numele de Joan of Arc conduce trupele franceze în ceea ce ea crede ca este bătălia sfântă. Joan va fi capturată de englezi,acuzată de erezie şi arsă pe rug pentru faptele ei,însa numele îi va rămâne în istorie.

 „Head in the Clouds” / „Cu capul în nori” 

Într-o noapte furtunoasă din 1933,un puştan irlandez de 19 ani pe nume Guy Malyon (Stuart Townsend) lucrează la biroul său de la St John's College, Cambridge, când dintr-o dată o femeie năvăleşte în camera sa, udă fleaşcă - cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o vreodată. Jumătate franţuzoaică, jumătate americancă, binecunoscuta Gilda Bessé (Charlize Theron) a reuşit cumva să scape din mâinile prietenului său, unul dintre profesorii de la colegiu. Deşi fac parte din lumi complet diferite, cei doi cad pradă unei atracţii irezistibile. Trei ani mai târziu, îi găsim împărţind un apartament în Montmarte, împreună cu Mia (Penélope Cruz), o prietenă a Gildei care fugise de Războiul Civil din Spania.

„Elegy” / „Elegie”

Filmul „Elegy" este o dramă ce explorează relaţia amoroasă dintre un sexagenar, critic cultural şi profesor la o universitate din New York, pe nume David Kepesh, şi o timidă studentă de origine cubaneză, în vârstă de numai 24 de ani, pe nume Consuela Castillo. David Kepesh este un afemeiat renumit pentru numeroasele aventuri cu foste studente, dar nu a permis niciodată unei femei să se apropie prea mult şi să ajungă la sufletul său. Viaţa i se schimbă complet atunci când superba Consuela Castillo intră în sala lui de curs, bărbatul fiind răvăşit de frumuseţea perfectă a trupului ei şi începând o legătură sexuală pasională cu aceasta, care se transformă treptat într-o autentică poveste de dragoste. Nevoia lui David de a fi în permanenţă în preajma tinerei devine o obsesie, iar fanteziile lui bolnave cum că femeia l-ar înşela, alimentate de gelozie şi de un comportament imatur, o îndepărtează pe Consuela. După doi ani, frumoasa cubaneză reapare în viaţa lui David Kepesh, cu o cerere urgentă şi disperată care va schimba totul.

„Amélie” / „Amelia”

Hilary Swank şi Richard Gere fac echipă în filmul inspirat din viaţa aviatoarei Amelia Earhart. Într-o perioadă în care femeile abia obţinuseră dreptul de a vota, iar meseria de pilot era considerată foarte periculoasă chiar şi pentru bărbaţi, o femeie a îndrăznit să spulbere toate prejudecăţile şi să intre în istorie. Numele ei este Amelia Earhart (Jilary Swank). Mânată de o curiozitate imensă faţă de tot ceea ce i-ar putea oferi viaţa, Amelia a depăşit toate obstacolele şi a devenit prima femeie pilot care a traversat singură Atlanticul cu avionul. Însă Viaţa ei nu s-a rezumat numai la avioane: a scris articole în numeroase publicaţii, a fost designer vestimentar şi a susţinut drepturile femeilor.

„Gia” / „Gia”

Filmul urmăreşte povestea scurtei ascensiuni şi tragicului ei sfârşit, al Giei Caragi (Angelina Jolie), fotomodelul care a dominat lumea modei la sfârşitul anilor 1970.

În 1977, Gia, o tânără superbă din Philadelphia, se hotărăşte să plece la New York pentru a deveni manechin. Agitată şi nesigură pe ea, Gia este nevoita să-şi ascundă vulnerabilitatea, devenind rapid preferata agenţiei de modele condusa de Wilhelmina Cooper (Faye Dunaway). Frumuseţea ei covârşitoare precum şi dorinţa de a poza nud o transformă peste noapte într-un star.

„Coco Before Chanel” / „Coco Chanel”

Filmul „Coco Chanel" urmăreşte copilăria nefericită şi prima parte a vieţii celebrei creatoare de modă franceze Gabrielle Bonheur Chanel. După moartea mamei lor, surorile Gabrielle şi Adrienne sunt abandonate de către tată într-un orfelinat, iar mai târziu sunt forţate să-şi câştige singure existenţa. După ce este cântăreaţă într-o cafenea pariziană frecventată de către soldaţi bădărani şi cusătoreasă în atelierul unui croitor de provincie, tânăra Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan şi prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d'Alencon.

Îndrăgostită de atrăgătorul englez Arthur Capel,nonconformistă şi rebelă,feministă şi încăpăţânată,Gabrielle Coco Chanel îşi manifestă talentul de designer vestimentar creând iniţial pălării pentru doamnele din Paris şi apoi haine simple cu o croială masculină,caracterizate prin stil şi eleganţă.. Filmul este bazat parţial pe lucrarea biografică "L'irreguliere" a autorului Edmonde Charles-Roux.Recente

Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg