Tu ce ştii despre dantelă?

1 50974 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că se poartă de câteva sezoane bune încoace, tu te-ai gândit vreodată că acest tip de ţesătură are o istorie a ei? Uite cum a început totul şi cum o poţi adapta garderobei tale!

Originea dantelei este învăluită de mister sau cel puţin aşa se spune. Sunt numeroase legende care încearcă să ne ofere date cât mai detaliate despre acest meşteşug,însă nu ştim care este mai apropiată de adevăr.

Cea mai cunoscută însă este legenda unei neveste din Veneţia care îşi aştepta mereu iubitul plecat pe mare săptămâni întregi. Se spune că acesta i-a făcut cadou un coral,ca să-l aibă amintire,însă fata,privind atent la acesta,a încercat să reproducă ornamentele complexe,cu ajutorul acului şi a firelor de aţă.

Iniţial dantela se lucra din in şi din mătase,fir aurit sau de argint,iar începând cu secolul al XV-lea,se executa şi din bumbac.

Dantela ţesută automat fololoseşte fibre sintetice.

Cum porţi dantela?

Pentru că mai durează ceva până vine căldura şi deci nu poţi alege rochii din dantelă,îţi recomand să alegi cămăşi,tunici,bluze şi maiouri,cu detalii,cu inserţii parţiale sau integral realizate din dantelă,pe care să le porţi cu cardigane pufoase şi comode,pe deasupra.

Accesorizează discret şi nu alege multe culori într-o ţinută,în care ai ales să porţi şi dantelă.

Dacă vrei să porţi ceva la gât,îţi recomand bijuteriile realizate din minerale naturale,în genul cuarţului,dar poţi încerca chiar şi perle de cultură. 

Dacă porţi ceva mai elegant,la o petrecere,în genul unei cămăşi din dantelă neagră,optează pentru nişte cercei lungi,model candelabru sau franjuri. O să fii chic!Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg