Tu ştii să-ţi porţi bijuteriile? Sau te laşi purtată de ele?
O femeie trebuie să ştie cum se poartă o bijuterie, altfel, efectul va fi unul „trist”. O bijuterie îţi poate salva ţinuta şi chiar întregul look, însă dacă nu ştii ce să alegi, poţi căpăta un aer extrem de neglijent şi chiar penibil. Fereşte-te de asta!
Ia-o mai uşor atunci când vine vorba de bijuteriile ceva mai mari sau mai excentrice. Dacă ai de gând să porţi coliere sau chiar brăţări XXL,nu le purta alături de bijuterii delicate. De asemenea,încearcă să optezi pentru o culoare de bază şi haine simple,mai degrabă decât printuri şi alte înflorituri. Bijuteriile mari,îndrăzneţe trebuie să fie punctul central al ţinutei tale.
Poartă un singur inel de „cocktail”. Dacă alegi un astfel de model,ceva mai mare,nu purta şi altele mai mici pe lângă el (cu excepţia unei verighete,desigur!).
Poţi mixa şi alătura metale,însă nu şi stiluri. Este cât de cât în regulă să porţi aur şi argint împreună,atâta timp cât bijuteriile sunt în acelaşi stil. De exemplu,poartă două lanţuri delicate,suprapuse,decât unul delicat şi unul mai gros.
Optează pentru o lungime corectă. Un colier ce se termină chiar sub claviculă,merge mai bine cu un decolteu adânc,decât cu unul pe lângă gât. Un colier care trece de zona bustului,merge cu un decolteu mediu sau mic. În principiu,colierele arată foarte bine atunci când sunt purtate cu rochii fără bretele.
Poartă broşe oriunde şi oricând. Le poţi purta pe genţi,curele şi pantofi chiar. Poţi fixa de sacou,de exemplu,cu ajutorul unei broşe elegante,o eşarfă din mătase. Mai poţi purta o broşă şi ataşată de o pălărie cu boruri largi.
La locul de muncă,păstrează o notă ceva mai simplă de accesorizare. Este acceptabil să porţi un ceas şi o verighetă,un inel pe cealaltă mână şi o pereche de cercei,micuţi,la baza urechii. Nu alege niciodată nişte cercei lungi,model candelabru;ţine-i pentru un cocktail.