„Vă place BACH?”

1 52462 original jpg jpeg

Turneul naţional „Vă place BACH?” aduce prima interpretare a unui artist roman, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach, primul turneu solo prezentat de tânărul muzician Răzvan Suma şi un spectacol multimedia de proiecţii pe panouri translucide.

Evenimentul se va desfăşura între 1 şi 21 martie,în opt oraşe din România:

-Braşov (1 martie-Cercul Militar)

-Arcuş (7 martie-Centrul Cultural Arcuş)

-Bistriţa (11 martie,Sinagoga)

-Baia Mare (13 martie-Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă)

-Piteşti (15 martie-Casa de Cultură a Sindicatelor)

-Bacău (17 martie-Ateneu)

-Dumbrăveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco).

Turneul se va încheia la Bucureşti,printr-un concert extraordinar susţinut la Sala Radio în data de 21 martie.

Răzvan Sumaeste unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români,cu un repertoriu cuprinzător,realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România,susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena,alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”,„Teatro Colon” din Buenos Aires,„Kursall” din San Sebastian.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad”-alături de Alexandru Tomescu,Horia Mihail,respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu,Alexandra Guţu şi Octavian Lup,în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”,Răzvan Suma este prezent pe scene din  Italia,Portugalia,Macao sau Maroc.

În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania,Argentina,Coreea şi în România,în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma în acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel-unul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente ai epocii sale-şi a fost realizat la Paris în anul 1849. Acest instrument a aparţinut în sec. XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Violoncelul Maucotel – Fournier i-a fost oferit lui Răzvan Suma în anul 2009 de « Fundaţia Musicha » din San Sebastian,Spania.

Concertele cuprinse în turneul naţional „Vă place BACH?” sunt o demonstraţie senzaţională de virtuozitate tehnică şi sensibilitate artistică,într-un eveniment complet de muzică şi artă vizuală,a cărui durată depăşeşte nouăzeci de minute.

Biletele se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară,iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua www.eventim.ro.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg