Vom avea telegondolă în Bucureşti?

1 48699 original jpg jpeg

Bucureştenii ar putea străbate un traseu de 10 kilometri, de la nord la est, într-o telegondolă al cărei preţ este estimat la 21 milioane de euro. Proiectul Telegondola este in stadiu de aprobare.

Cum ar fi să avem o telegondolă în Bucureşti? Traficul nu ar mai fi o problemă atât de enervantă,iar oraşul privit de sus s-ar putea să nu ni se mai pară murdar.Telegondola nu este o utopie,ci un proiect în stadiu de aprobare,despre care nu se ştie când va fi gata,dar se ştie că va costa 21 milioane de euro,care vor veni de la Uniunea Europeană.

Telegondola va străbate un traseu de 10 kilometri,de la nord la est,având o capacitate de 1500 de persoane. Cât 15 autobuze.

Traseul telegondolei? Punctul de plecare va fi Piaţa Presei. Prima staţie va fi pe Bulevardul Aviatorilor,în zona Lacul Herăstrău. A doua oprire:pe bulevardul Barbu Văcărescu. A treia-în zona peninsulei Heliade între Vii. A patra staţie va fi pe malul Lacului Plumbuita.

Capăt de linie în cartierul Pantelimon. Aşadar,o călătorie completă cu telegondola cuprinde cinci staţii,pe un traseu în zig-zag,din care nu lipsesc bulevardul Kiseleff,Arcul de Triumf,Herăstrăul,văzute de la o înălţime maximă de 28 de metri,echivalentul a 14 etaje,potrivit proiectanţilor.

"Avem o singură zonă în care avem blocuri înalte, unde va trebui să trecem printre blocuri cu telegondola, care nu se poate înălţa foarte mult din cauza vântului",spune Irina Sevciuc,director Direcţia Urbanism din sectorul 2.

Oare cât va costa o călătorie cu telegondola? Nimic despre asta. Nici despre când ar putea fi gata. Doar un proiect care aşteaptă să fie aprobat.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg