Ziua Mondială a Epilepsiei sărbătorită cu brioşe

simeon stalpnicul png

Creată la iniţiativa unei fetite de 9 ani din Canada, Ziua Mondială a Epilepsiei este o ocazie de manifestare a solidarităţii faţă de cei care suferă de această maladie. În acelaşi timp sunt desfăşurate şi activităţi care au rolul de a a creşte nivelul de informare asupra implicaţiilor sociale ale afecţiunii.

În fiecare an pe 26 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Epilepsiei,cunoscută şi sub denumirea de Purple Day. Cei din Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România (ASPERO) au marcat evenimentul printr-o serie de acţiuni care vorbesc despre solidaritate,înţelegere şi recunoştinţă.

Cu această ocazie sunt împărţite brioşe mov medicilor din secţiile de neurologie din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi din Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

De asemenea,voluntarii ASPERO au împărţit materiale de informare despre epilepsie în principalele puncte strategice din capitală. Seara pacienţii,dar şi voluntarii au posibilitatea să lanseze lampioane pe lacul din Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Epilepsia afectează aproximativ jumătate de milion de români,conform estimărilor specialiştilor. În sprijinul lor vine ASPERO,al cărei principal scop este acela de a lupta pentru drepturile bolnavilor de epilepsie (acces la tratament adecvat,medicamente şi metode moderne de tratament,protecţie socială şi integrare în comunitate).

Ce este epilepsia?

Epilepsia este o tulburare neurologică adesea incu

rabilă,care afectează aproape 70 de milioane de oameni din întreaga lume. Afecţiunea poate apărea la orice vârstă. De obicei,cauzele cunoscute ale apariţiei bo

lii sunt legate de prezenţa unei leziuni cerebrale. Epilepsia se manifestă prin crize bruşte şi imprevizibile de câteva secunde sau minute.Recente

emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg