FOTO: Haine şi accesorii care te pun în pericol. De ce costumele de baie bleu nu ar trebui purtate de copii?

7 shutterstock 426822631 jpg jpeg

Tuturor ne place să ne îmbrăcăm bine, la modă, să fim admiraţi de cei din jur. Însă multe articole vestimentare populare nu sunt atât de „inofensive‟ pe cât credem. Dacă nu acordăm atenţie ţesăturilor pe care le purtăm sau ochelarilor de soare, consecinţele pot fi cu adevărat nefaste.

Lucrurile pe care le purtăm nu trebuie să fie doar frumoase, ci şi să ne facă să ne simţim în siguranţă. De fiecare dată când ne alegem hainele din garderobă, trebuie să fim atenţi la dimensiune, la raportul calitate-preţ, la cât de confortabile sunt, dar şi la ţesăturile şi la culorile lor sau la alte detalii pe care adesea le ignorăm. Care sunt hainele şi accesoriile la care trebuie să fim în mod special atenţi?

Anumiţi ochelari de soare

Scopul principal pentru care purtăm vara ochelari de soare este protejarea ochilor împotriva radiaţiilor ultraviolete periculoase. Aşadar, ochelarii trebuie să fie cumpăraţi întotdeauna din magazine de specialitate şi să aibă scris pe eticheta lor UV 400, pentru o protecţie maximă. De precizat că, ochelarii cu lentilă neagră nu protejează întotdeauna ochii. Ei pot face mai mult rău decât bine: pot dilata pupilele şi, dacă nu există un filtru UV, ochii pot fi afectaţi. De aceea, este indicat la cumpărarea ochelarilor, să apelezi la un specialist, care îţi va oferi perechea care ţi se potriveşte cel mai bine.

Şosete lungi şi strânse

Purtatea şosetelor strânse poate duce la iritarea pielii. Faptul că, de obicei, şosetele sau dresurile sunt realizate dintr-un material destul de fix, ele determină corpul să transpire, iar mediul umed este un teren extraordinar pentru creşterea bacteriilor. Prin urmare, este recomandat să nu foloseşti şosete atât de strânse şi este foarte important să nu le foloseşti a doua oară dacă ai simţit că nu ţi se potrivesc.

Haine largi

Nu doar îmbrăcămintea strâmtă poate fi nesigură, chiar şi hanoracele mari şi grele pot provoca uneori disconfort la nivelul gâtului şi la nivelul spatelui. Mânecile grele şi largi pot determina braţele să fie într-o poziţie tensionată, ceea ce poate duce şi la încordarea muşchilor. De asemenea, atunci când o persoană poartă des glugă pe cap, ea îşi întinde gâtul pentru a vedea corespunzător, de aceea gluga trebuie purtată mai rar, dar şi cu mare atenţie.

Sandale tip gladiator

Sandalele de gladiator, care sunt de ani buni la modă, sunt acele sandale cu curele înfăşurate în jurul gleznelor. Aceste încălţări nu sunt incomode, însă pot fi dăunătoare, dacă sunt purtate pentru o perioadă lungă de timp. Curelele sandalelor pot perturba circulaţia sângelui, lucru care poate duce, în timp, chiar şi la apariţia varicelor. Este în regulă purtatul acestor sandale, însă nu în fiecare zi.

Costum de baie în nuanţe bleu

Dacă te pregăteşti să pleci în vacanţă, la mare sau la piscină, cu copilul tău, trebuie să fii atent la costumul de baie pe care micuţul îl va purta. Potrivit brightside.me, este indicat să îi alegi un costum de culoare strălucitoare şi puternică, care se remarcă bine în apă, în piscină, în mare sau într-un lac. Cele mai indicate sunt culorile: roşu, verde sau galben, iar de evitat este culoarea bleu, atât pentru copii, dar şi pentru tine. În acest costum de baie, o persoană pare aproape invizibilă, iar acest lucru este nesigur, din motive evidente.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg