FOTO Vasilica Tastaman: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu un alt bărbat”

1 vasilica tastaman actrita jpg jpeg

Una dintre marile actriţe pe care le-a avut ţara noastră, Vasilica Tastaman a fost apreciată pentru filme precum “Veronica”, “Păcală” şi “Nea Mărin miliardar”. Actriţa a avut şi o viaţă amoroasă „bogată”, cu două căsnicii şi cu alte iubiri la activ.

Marele Radu Beligan s-a arătat impresionat de talentul actriţei: “Aş spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea nici un fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea“, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Vasilica Tastaman s-a născut la Brăila, pe 6 octombrie 1933. A fost un timp ucenică la o fabrică de textile. La 16 ani şi-a descoperit dragostea pentru teatru, debutând pe scena teatrului din oraşul natal. Talentul ei nu a rămas neremarcat, astfel încât s-a bucurat de o evoluţie rapidă, fără să aibă studii de artă teatrală.

Vasilica Tastaman a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giuleşti şi Bulandra, iar la 25 de ani debuta în film, în “De-ale carnavalului” (1958).

Ajunsă la Bucureşti, Vasilica Tastaman nu avea unde locui. “Doamnă Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!“. Lucia Sturdza Bulandra a cerut personal primarului o locuinţă pentru Vasilica Tastaman. În scurt timp, actriţa se muta în locuinţa proprie.

Căsătorită de două ori

Vasilica Tastaman a fost căsătorită cu fotbalistul şi antrenorul Emmerich Jenei. Au un fiu, Călin. Apoi a fost căsătorită cu actorul Dan Tufaru, decedat în 2002, de care a divorţat. De Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani, s-a îndrăgostit când încă acesta era soţul Andei Călugăreanu. Actorul Vladimir Găitan îşi aminteşte de momentul în care aceştia s-au îndrăgostit. „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu.” Căsătoria lor a durat mai puţin de un deceniu şi a fost unul cu năbădăi, actriţa având câteva aventuri erotice. Actriţa ar fi fost iubita secretă a lui Gheorghe Dinică.

Vasilica Tastaman s-a stins din viaţă la 70 de ani, din cauza unei boli hepatice.

Foto: Click.roRecente

Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg