Gestul extrem făcut de soţia lui Grigore Antipa când acesta a murit

2 antipa a jpg jpeg

Marele om de ştiinţă a avut o legătură atât de solidă cu soţia sa încât aceasta nu a mai găsit nicio raţiune de a trăi când el s-a stins din viaţă.

Grigore Antipa s-a căsătorit cu Alina (Alexandrina) Antipa la 1 iulie 1899. Cei doi au format o pereche interesantă. Cercetătorii de la „Antipa“ au făcut publice amintirile Zoei Cămărăşescu despre cuplul Grigore şi Alina Antipa.

„Toată lumea îl iubea şi o iubea şi pe soţia sa, o femeie frumoasă, elegantă, mult mai înaltă ca el, care se lăsa răsfăţată de Grigore ca un copil.

stanga
dreapta
3 antipa jpg jpeg

Au trăit nedespărţiţi.

Primitori, veseli mergeau peste tot împreună. Ea, cochetă, se ocupa mult de toalete, întârzia în faţa oglinzii şi prin prăvălii.

Îl întâlneai pe Antipchen, aşteptând în capul scării sau în faţa unui magazin. <Ce faci, domnule Antipa?>

 – <O aştept pe Alina>.”

Nu a putut trăi fără el

Grigore Antipa s-a stins din viaţă la 76 de ani. În ziua când urma să fie incinerat, Alina a luat o supradoză de medicamente.

„Când el a murit, în 1944, Alina n-a putut înfrunta viaţa mai departe fără Grigoraş şi s-a otrăvit. Dar timpul cât i-a trebuit ei ca să moară, l-a silit pe Antipa s-o mai aştepte pentru ultima oară, întins în sicriu, în marea aulă a Muzeului, până când Alina şi-a dat ultima suflare. Apoi au plecat împreună, acolo de unde nu te mai întorci“, scria Zoe Cămărăşescu în amintirile sale, citat de historia.ro.

Cei doi soţi au fost incineraţi, iar urnele lor au fost montate una lângă alta. Decizia incinerării celor doi a fost explicată de faptul că Antipa nu s-a ocupat să-şi cumpere un loc de veci, iar în vreme de război era dificilă găsirea unui loc la cimitir.

Foto: Muzeul AntipaRecente

Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg