Greşeli ale limbajului corporal. Poţi face o impresie greşită, dacă nu eşti atent la aceste aspecte

1 shutterstock 102149224 jpg jpeg

Se spune că oamenii îşi fac deja o impresie în primele 30 de secunde, de la prima întâlnire, iar limbajul corpului este mai important pentru a face o impresie bună, decât ceea ce spui. Iată la ce gesturi trebuie să fii atent!

Este important să ne concentrăm asupra unei persoane, încă din primul moment în care o întâlnim. Să corectezi o impresie proastă este mai greu şi de ce să faci asta când poţi impresiona pe cineva din start? Există o serie de greşeli corporale care influenţează opiniile celor din jurul nostru. Află din rândurile de la jos la ce trebuie să fii atent!

Te uiţi mereu la ceas

Această acţiune îi va face pe prietenii tăi să creadă că te plictiseşti teribil cu ei şi aştepţi cu nerăbdare să pleci din locul întâlnirii. Dacă într-adevăr te grăbeşti şi trebuie să pleci, este indicat să anunţi pe toată lumea şi să îţi pui pe telefon o alarmă silenţioasă, care nu va deranja persoanele din jur. Oamenii tind să fie mai înţelegători atunci când sunt conştienţi de o anumită situaţie.

Prea atent la vestimentaţie?

Cu toţii cunoaştem acel prieten care este obsedat de aspectul său impecabil. Dacă faci parte din categoria persoanelor care îşi curăţă în permanenţă hainele (de scame sau de alte imperfecţiuni) ar trebui să renunţi la acest obicei, cel puţin la o primă întâlnire. Acest gest poate arăta că le respingi ideile celor din jurul tău.

Citeşte şi: Cum îţi arată că te iubeşte în funcţie de zodia lui. Taurii preferă faptele, Peştii îmbrăţişările

Limbajul secret al mâinilor

Dacă îţi freci mâinile în timp ce o altă persoană se prezintă sau îşi exprimă ideile, ea ar putea să creadă că nu eşti impresionat de ceea ce spune. S-ar putea să se simtă intimidată sau să se enerveze şi să îşi piardă cuvintele. Acest gest naşte vibraţii negative, de aceea este recomandat să îţi laşi mâinile pur şi simplu relaxate, pe părţile laterale ale corpului.

Stai la marginea scaunului

Modul în care stai pe scaun în timpul unei întâlniri de afaceri sau în timpul unei cine, le poate transmite multe mesaje celorlalţi. De pildă, dacă te vei aşeza la marginea scaunului, vei transmite că nu te simţi confortabl şi că nu ai încredere în tine şi în opiniile tale. De aceea, pentru a lăsa o impresie bună, este recomanadat să te aşezi confortabil pe scaun, să stai drept şi relaxat. În acest fel, le vei arăta tuturor că ai încredere în ceea ce spui.

Citeşte şi: Reguli de bune maniere ciudate. Cum trebuie să te comporţi corect, dacă eşti la masă cu japonezi

Nu eşti atent la expresiile celorlalţi

Oamenii se vor simţi în largul lor, dacă le vei urmări expresiile şi le vei urma. De exemplu, dacă cineva zâmbeşte, poţi să faci acelaşi lucru pentru a-i arăta că urmăreşti ceea ce spune. Va simţi că are sprijinul şi încrederea ta şi va continua să vorbească cu mai multă încredere. Oglindirea este un mod frumos de a înţelege cealaltă persoană şi de a vedea lucrurile din perspectiva sa.

Blochezi spaţiul cu diverse obiecte

Acest lucru înseamnă când ai tendinţa de a pune diverse lucruri între tine şi o altă persoană. De exemplu, dacă îţi vei ţine telefonul sau alte obiecte pe masă sau pe biroul de la muncă, în timp ce porţi o conversaţie, cealaltă persoană o să creadă că nu ai nevoie de ea. Eliminând orice element între colegii de birou sau între prietenii de la masă, te vei simţi mai conectat cu ei.

Sursă foto: Shutterstock