Astrologia vedică vs astrologia europeană. Ce să știi înainte să alegi?

Nu există un singur tip de astrologie. Cea modernă, occidentală, a câștigat popularitate prin horoscoapele zilnice sau lunare, dar este doar o latură a unui univers astrologic vast. O altă latură este astrologia vedică. Îţi arătăm prin ce diferă de cea europeană sau occidentală!

image

Spre deosebire de astrologia din Occident, care se concentrează pe semnul zodiacal al fiecăruia, datorită proliferării horoscoapelor cu semne solare, astrologia vedică sau indiană, numită și știința luminii, se concentrează pe stele şi oferă sfaturi despre cum să trăiești viața prin spirit și intenție. Cei patru stâlpi sau scopuri dezvăluite printr-o hartă natală în astrologia vedică sunt: Dharma (scopul vieții), Artha (satisfacerea nevoilor de supraviețuire), Kama (dorinţa de îndeplinire a propriilor dorinţe) şi Moksha (obţinerea iluminării sau eliberarea sufletului).

Sistemul zodiacal este diferit

O altă diferență majoră, despre care se vorbește cel mai mult, este sistemul zodiacal. Astrologia occidentală folosește zodiacul tropical, care se bazează pe anotimpuri și pe relația Pământului cu Soarele. Echinocțiul de primăvară este întotdeauna prima zi a sezonului Berbec în zodiacul tropical. Astrologia vedică foloseşte zodiacul sideral, care pune poziţia planetelor pe un fundal de stele. Din cauza înclinării Pământului și a orbitei fluctuante, stelele și constelațiile nu rămân într-o poziție fixă. Fiecare stea fixă se deplasează cu aproximativ un grad zodiacal la fiecare 72 de ani. Zodiacul sideral ia în considerare acest lucru printr-un sistem corectiv numit ayanamsas, în timp ce sistemul tropical nu ține cont deloc de această mișcare. De aceea, semnul tău solar în astrologia vedică ar putea fi diferit de cel pe care îl cunoști din astrologia occidentală.

Citește și: Aer, apă, foc, pământ – Tainele celor 4 triade zodiacale explicate de astrolog

Cum îţi afli semnul vedic?

Atunci când se calculează diagrame, în zodiacul sideral se ia în considerare mişcarea foarte lentă de la răsărit spre apus a punctelor de echinocţiu ale Pământului, astfel încât limitele fiecărui semn să fie continuu în flux, deși este nevoie de aproape un secol pentru ca o stea să se miște cu un grad. Cele două zodii s-au suprapus cândva în jurul anului 285 d.Hr., dar acum există o diferență de 23 de grade între poziția unei planete în zodiacul tropical și sideral. Acestea sunt datele curente aproximative pentru fiecare semn solar:

Berbec: Mesha (13 aprilie – 14 mai)

Te definesc impulsivitatea și curajul. Ești aventuroasă, îți place să călătorești. Sunt situații în care te bazezi prea mult pe propria inteligență sau în care îţi pierzi cumpătul cu ușurință.

Taur: Vrishaba (15 mai-14 iunie)

Preferi rutina, confortul și-ți place să te înconjori de obiecte frumoase. Te poți lăuda cu o intuiție bună și cu o personalitate plăcută care te ajută să-ți faci prieteni fără mare greutate.

Gemeni: Mithuna (15 iunie–14 iulie)

Modestă, jovială, ai succes în viață numai prin eforturile proprii. Întâmpini dificultăți în a lua decizii, pentru că te hotărăști cu greu și te plictisești cu ușurință.

Rac: Karkata (15 iulie – 14 august)

Acționezi în funcție de sentimente și ești ușor impresionabilă. Sensibilă și grijulie cu ceilalți, ești orientată spre familie. Riști să fii posesivă, geloasă sau să-ți plângi adesea de milă.

Leu: Simha (15 august – 15 septembrie)

Ești o povestitoare extraordinară, motive pentru care ești iubită de mulți care se simt bine în compania ta. Ai calități native de lider și te consideri cea mai bună în multe privințe.

Fecioară: Kanya (16 septembrie – 15 octombrie)

Ai standarde ridicate și ești o perfecționistă. Practică, ordonată și economă, îți dorești ca toți cei din jurul tău să-ți semene. Ai nevoie de mai multă încredere în forțele tale.

Balanță: Tula (16 octombrie – 14 noiembrie)

Îţi dorești să păstrezi armonia în toate. Înțelegătoare, ești căutată de mulți pentru a-i ajuta să-și rezolve problemele. În cuplu, s-ar putea să apară tensiuni, deci nu lăsa frustrările să se adune!

Scorpion: Vrishchika (15 noiembrie-14 decembrie)

Greu de descifrat, tu eşti intuitivă, protectoare cu cei dragi și iubitoare. Dacă nu ți se răspunde cu aceeași monedă, tinzi să devii răzbunătoare. Ai grijă la dependențele de orice fel! 

Săgetător: Dhanus (15 decembrie – 13 ianuarie)

Te interesează foarte puțin ce părere au alții despre tine. Nimeni nu înțelege mai bine diferența dintre a trăi și a exista, pentru că iubești să te bucuri de tot ce este bun în viață.

Capricorn: Makara (14 ianuarie – 11 februarie)

Răbdarea și ambiția te caracterizează. Îți găsești cu greu un partener, pentru că pari inaccesibilă. Ești capabilă de sacrificii pentru a obține câștiguri materiale importante și adori competiția.

Vărsător: Kumbha (12 februarie – 12 martie)

Ai umorul care cucereşte pe mulți. Iubești viața socială, independența și nu accepți pe nimeni care îți spune ce să faci. Te atașezi greu de cineva, de frică să nu-ţi îngrădească libertatea.

Pești: Meena (13 martie-12 aprilie)

Romantică și sensibilă, ai nevoie de o persoană care să te aprecieze, mai ales că ai puțină încredere în tine însăți. Te adaptezi cu ușurință, ești un partener apreciat și o amică bună.

@shutterstock



Recente

Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg