Eşti gata de postul Paştelui? Zodia îţi spune cât de uşor îţi va fi să posteşti fără să pofteşti (P)

1 73495 original jpg jpeg

Mai pofticioase ca un copil sau tari ca piatra în faţa tentaţiilor, zodiile au propriul mod de a ţine piept ispitelor. Aşa că odată intrat în postul Paştelui, vezi ce provocări vei avea de întâmpinat în cele 40 de zile de abţinere de la mâncărurile de dulce.

BERBEC

Din cauza personalităţii puternice şi caracterului sangvinic,nativii Berbec renunţă greu la mâncărurile pe bază de carne. Încep dieta furtunos,cu o determinare demnă de admiraţie,dar au probleme la capitolul rezistenţă pe termen lung.

Sfatul nostru:Chiar şi cele mai lungi călătorii încep cu un prim pas. Încearcă să-ţi schimbi regimul încetul cu încetul cu un timp înainte de începerea postului şi să găseşti înlocuitori pentru toate marile tale ispite din carne roşie. Trece pe listă ciupercile,vinetele,conopida,tofu pentru mesele principale şi pateul Bucegi vegetal pentru gustări rapide.

TAUR

Cumpătaţi din fire,taurii au câteodată tendinţa de a nu-şi refuza nicio poftă,mai ales în bucătărie. Firea statornică îi face să ignore mişcarea fizică,iar în felul acesta,în loc să slăbească,postul le-ar putea aduce în plus câteva kilograme bune.

Semnul tău astrologic e prietenul bun al alimentelor care cresc din pâmânt,iar spiritul practic te va ajuta să combini legumele în mâncăruri delicioase. Inspiră-te din bucătăria internaţională,vei găsi exact condimentul pe care îl cauţi pentru a da gust oricărui preparat. Vestea bună e că nu trebuie să îţi refuzi pofta de pate,e suficient doar să încerci pateul vegetal şi vei vedea că acum poţi să posteşti fără să pofteşti!

GEMENI

În cazul Gemenilor,o zi de post calmă ar putea fi urmată de una în care abia îşi potolesc poftele. Nu le plac angajamentele lungi şi cele 40 de zile s-ar putea să li se pară o eternitate.

Nu lăsa plictiseala să te demotiveze. Dacă nu ai chef să găteşti,mănâncă în oraş meniul tău de post preferat sau pregăteşte ceva extrem de simplu. Azi îţi faci o tartină cu zacuscă,mâine o porţie generoasă de năut,poimâine ungi o felie zdravănă de pâine cu nişte pate vegetal cu ardei şi tot aşa. Rămâi alert!

RAC

Dacă pentru unii dragostea trece prin stomac,nativii din zodia Rac găsesc o reprezentare culinară pentru aproape toate sentimentele. Sunt gurmanzii convinşi ai zodiacului şi probabil zodia cu cea mai mare predispoziţie la mâncatul sentimental.

Hai că poţi! Combină regimul de post cu un program uşor de fitness (pilates,yoga,aerobic) astfel încât să simţi că faci un lucru bun pentru tine. Profită de zilele de dezlegare şi bucură-te de peşte şi brânzeturi.

 LEU

La fel ca felina,nativul din Leu are un comportament impulsiv faţă de mâncare. Se ţine în liniile corecte,abţinându-se de la bucatele de dulce pentru a-şi strica parcursul impecabil într-o singură secundă.

Şansele ca leul din tine să iasă la iveală scad dacă eşti mulţumit cu ceea ce mănânci. Ai grijă ca totul să arate apetisant şi nu neglija aspectul,indiferent de cât de simplu e preparatul ales. Poţi aşeza o bucată de castravete peste tartina cu pate Bucegi vegetal,o frunză de pătrunjel în vârful pilafului sau o măslină peste ciupercile la cuptor.

FECIOARĂ

Cu o mare parte din energia zodiei concentrată în zona abdomenului,Fecioarele sunt mai mereu înfometate sau cu gândul la mâncare. Tentaţiile apar atunci când nativul nu are o masă de postla îndemână şi se vede nevoit să apeleze la alimente de dulce.

Trebuie să faci ceea ce zodia ta ştie cel mai bine:să planifici. Gândeşte-te la ce ţi-ar plăcea să mănânci şi organizează-ţi temeinic cumpărăturile ţinând cont de micul dejun,prânzul luat la birou sau cină. Ia cu tine alimente uşor de transportat,cum sunt

,borcane cu mâncare şi mănâncă nuci,fructe sau seminţele pentru a umple spaţiul dintre mese.

BALANŢĂ

E greu pentru o Balanţă să ţină post,pentru că,de obicei,nativii vor să încerce ceva nou în fiecare zi. Balanţele sunt genul care vor să renunţe la post chiar la mijlocul lui,care hotărăsc că nu e o idee bună cu doar 3 zile înainte de terminare sau care trec de la ponderaţie la exces în doar câteva zile. 

Alege-ţi un prieten apropiat cu care să împarţi provocările postului. Vă puteţi ajuta reciproc cu sfaturi de reţete,încurajări şi chiar puteţi împărţi o porţie generoasă de pate Bucegi vegetal cu ciuperci la 200 g.

SCORPION

Scorpionul se află într-o situaţie fie de rezistenţă,fie de fugă în faţa oricărei provocări,iar domeniul culinar nu face excepţie. Dacă acceptă să intre într-o dietă culinară mai drastică,e foarte posibil să se oprească după doar câteva zile.

Gândeşte-te bine care e modul în care ţi se potriveşte postul şi combină diferite obiective pentru a primi motivaţie suplimentară. Ai putea să te gândeşti la dieta vegetariană ca la un mod de a-ţi întineri corpul sau ai putea să o combini cu diferite tipuri de sport pentru a te folosi de ocazie să dai câteva kilograme jos. Când vrei să încerci ceva nou poţi apela la sortimentul de Pate Bucegi picant,ideal pentru Scorpionii cărora le place să încerce mereu lucruri noi.

SĂGETĂTOR

Săgetătorii sunt libertinii prin excelenţă ai zodiacului şi zodia cel mai greu de constrâns în reguli stricte. Fiinţe spirituale şi deschise la contactul cu latura religioasă,săgetătorii vor intra uşor într-o dietă de post,dar s-ar putea să abandoneze repede dacă nu simt şi beneficii fizice.

Ştim că abstinenţa e dificilă,dar o zodie atât de orientată spre viaţă ca a ta nu va avea dificultăţi în a găsi repede un înlocuitor sigur pentru alimentele gustoase. Variază mult şi acordă-ţi libertatea de a încerca lucruri noi în fiecare zi. Cum ar fi dacă ai schimba în fiecare zi câte ceva la ce mănânci – doar ai de unde alege – Pate Bucegi are nu mai puţin de 5 sortimente de pate vegetal,ca să nu te plictiseşti niciun moment în cele 40 de zile de post.

CAPRICORN

Dacă vrei să bucuri un Capricorn,oferă-i un scop. În general nativii rezistă bine la presiunea poftelor şi găsesc resurse pentru a-şi atinge obiectivul în modul lor tăcut şi fără a face mare vâlvă despre asta.

Nu sări calul. Ştii bine ce ai de făcut şi faptul că în jurul tău se mănâncă dulce nu te descurajează câtuşi de puţin. Ţine postul,dar ai grijă să nu se transforme într-o formă de autopedepsire. Răsfaţă-te cu un Pate Bucegi vegetal cu care poţi să posteşti fără să pofteşti!

0eb3982b7399e66c334d3d30ad78255d jpg png

VĂRSĂTOR

O zodie extrem de independentă,Vărsătorul va găsi greu de tolerat ideea că trebuie să se abţină de la carne,brânzeturi şi mai ales dulciuri. Comportamentul său vizavi de post poate fi imprevizibil şi pe alocuri complet revoluţionar:nu doar că va renunţa la dietă,dar îi va convinge şi pe alţii să o facă.

Transformămâncatul echilibrat într-un stil de viaţă şi nu doar într-o pasiune de moment. E important să impui corpului tău un mod de a face lucrurile,iar asta nu se învaţă cu una cu două. Îţi va fi mai simplu să te ţii de program cu pate Bucegi vegetal şi chiar să-l repeţi din când în când chiar şi în afara postului.

PEŞTI

Romantica zodiacului,zodia Peşti este căutătoarea de perfecţiune şi nu se va da în lături de la a rezista eroic pentru 40 de zile. Cu toate astea firea visătoare a Peştilor îi poate introduce în lumea exceselor. În timpul postului s-ar putea să exagereze cu cartofii prăjiţi sau să mănânce mult prea multă pâine.

3mese pezi,fructe,legume şi diferite moduri de a le găti. Lumea vegetală are nenumărate daruri de oferit şi o mulţime de moduri de a le pregăti. Pateul vegetal,de exemplu,poate fi consumat pe o felie de castravete sau poate fi tartinat pe o bucăţică de tofu.