Horoscopul iranian

1 72015 original jpg jpeg

Reprezentând una dintre cele mai vechi forme de astrologie, zodiacul persan are 12 semne, cărora le corespund cele 12 luni ale calendarului iranian.

Astrologia îşi are rădăcinile în cultura vechilor civilizaţii. La baza celei persane stă calendarul iranian,conceput acum mai bine de două milenii,prin observarea mişcărilor soarelui. Astfel,prima zi a anului nu este 1 ianuarie,ci 21 martie,aceea în care are loc echinocţiul de primăvară. De asemenea,anul este împărţit în 365 de zile,12 luni şi 4 anotimpuri.

Fiecare lună din sezonul cald are 31 de zile,iar din sezonul rece 30,mai puţin ultima,care are 29 de zile o dată la 4 ani. De pildă,dacă aniversarea ta este pe 5 noiembrie,data corespunde celei de-a 14-a zi a lunii Aban,deoarece prima zi a acestei luni este 23 octombrie. Tot Aban va fi şi numele semnului zodiacal sub care te-ai născut.

Info

Pe 21 martie este celebrat Anul Nou Iranian sau Nowruz,o sărbătoare a naturii.

Zodiile horoscopului persan

Farvardín ……………. 21 martie-20 aprilie

Ordibehesht………….. 21 aprilie – 21 mai

Khordad……………… 22 mai – 21 iunie

Tir……………………..22 iunie – 22 iulie

Mordad………………..23 iulie – 22 august

Shahrivar………………23 august – 22 septembrie

Mehr…………………..23 septembrie – 22 octombrie

Aban………………….23 octombrie – 21 noiembrie

Azar…………………..22 noiembrie – 21 decembrie

Dey…………………..22 decembrie – 20 ianuarie

Bahmán………………21 ianuarie – 19 februarie

Esfand……………….20 februarie – 20 martie

Farvardín

Dacă te-ai născut sub acest semn,te caracterizează jovialitatea şi curajul,iar farmecul tău constă în inocenţa şi energia care atrag atenţia celorlalţi asupra ta. Ai o încredere extraordinară în propriile puteri şi dai dovadă de dinamism,ceea ce te ajută să faci faţă provocărilor care se ivesc în viaţă. Punctul tău slab este impulsivitatea. Îţi este greu să te controlezi la mânie şi rişti să-i faci să sufere pe cei la care ţii.

Ordibehesht

Eşti apreciată de ceilalţi pentru răbdare,perseverenţă şi ambiţie. Datorită acestor calităţi,dar şi pentru natura ta protectoare,eşti îndrăgită de cei care ajung să te cunoască. Cu cei pe care-i iubeşti este posibil să fii posesivă şi geloasă.

Khordad

Te poţi lăuda cu o rezistenţă mare la boli şi cu o imaginaţie ieşită din comun. Eşti plină de viaţă,ba unii ar putea spune despre tine că eşti chiar agitată şi prea puţin răbdătoare. Cauţi să te bucuri de plăcerile vieţii,eşti nehotărâtă şi te poţi confrunta adesea cu o nervozitate excesivă.

Tir

Eşti o persoană care se bucură de noroc în viaţă,de o imaginaţie bogată şi de intuiţie. Eşti protectoare şi tenace,motive pentru care eşti înconjurată de mulţi prieteni. Totuşi,apropiaţii ştiu că eşti şi capricioasă şi predispusă la stări depresive,mai ales dacă ai mai multe dezamăgiri una după alta.

Mordad

Calitatea ta izbitoare este generozitatea. Eşti o persoană caldă,sociabil,îţi faci prieteni cu mare uşurinţă. În viaţă,cauţi provocările şi doreşti să fii în centrul atenţiei. Natural ta iubitoare îţi dă farmec. Eşti entuziastă,amuzantă,dar poţi fi,în unele situaţii,dominatoare şi intolerantă.

Shahrivar

Critică din fire,perfecţionistă şi conservatoare,îi uimeşti pe cei din jur prin simţ practic,discreţie şi meticulozitate. Eşti generoasă,grijulie cu ceilalţi şi miloasă cu cei mai puţin norocoşi. Eşti emotivă,în ciudat faptului că pari o persoană dură.

Mehr

Romantică şi sociabilă,întâmpini dificultăţi în plan personal de a te decide asupra persoanei potrivite pentru o căsnicie. Adesea,cochetezi cu mai multe persoane de sex opus. Loialitatea şi diplomaţia sunt principalele tale calităţi.

Aban

Eşti calmă,interiorizată,pasională,înţeleaptă. Puţini rezistă atracţiei tale. Crezi cu tărie că sfaturile pe care le oferi sunt cele mai bune. Ambiţia şi încăpăţânarea îţi pun adesea beţe în roate la locul de muncă,pentru că atragi invidia altora. Ai mare grijă,pentru că,în familie,e posibil să fii posesivă,geloasă şi să ţii ranchiună.

Azar

Energică,îndrăzneaţă,dai dovadă şi de onestitate,loialitate,dar,uneori,din cauza lipsei de tact,ajungi să răneşti sufleteşte pe cei din familie sau pe amici. Încrederea prea mare în forţele proprii te poate face să pari iresponsabilă,naivă sau neglijentă.

Dey

Ai ambiţie,eşti înţeleaptă şi tenace. Toate aceste calităţi te ajută să-ţi atingi scopurile. Uneori,te foloseşti de viclenie,alteori depui eforturi extraordinare. În ciuda acestor atuuri,surprinzi adesea prin pesimism şi prin lipsa controlului asupra mâniei şi geloziei.

Bahmán

Te pricepi de minune să obţii ceea ce-ţi doreşti,impresionându-i pe ceilalţi. Îi cucereşti cu o serie de calităţi cum sunt volubilitatea,inteligenţa,generozitatea şi fidelitatea. În aparenţă jovială şi blândă,eşti foarte hotărâtă şi ştii exact ce-ţi doreşti în viaţă. Din păcate,eşti şi idealistă,riscând să pierzi mult în lipsa unei analize serioase a situaţiei.

Esfand

Te descriu compasiunea,blândeţea şi tandreţea. Poţi fi o persoană generoasă,care nu se teme să ofere multă dragoste apropiaţilor. Pentru cei care nu te cunosc bine,este posibil să pari distantă,rece,inabordabilă. Nervozitatea şi credulitatea se numără printre defectele tale.Recente

ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg