Lady Gaga îl atacă pe Donald Trump: „Ştim cu toţii că este un prost şi un rasist”

1 shutterstock 519792703 jpg jpeg

Cântăreaţa americană Lady Gaga a postat pe contul ei de Instagram un mesaj dur, după uciderea de către poliţişti albi a unui bărbat de culoare, George Floyd, aducându-i acuzaţii preşedintelui SUA, Donald Trump.

„Deţine (n.r. Donald Trump) cea mai puternică funcţie în lume şi, în schimb, tot ceea ce oferă sunt ignoranţa şi prejudecăţile, în timp ce vieţile oamenilor de culoare continuă să le fie luate. Ştim cu toţii că este un prost şi un rasist încă de când a ocupat această funcţie. Vocea comunităţii de culoare a fost redusă la tăcere prea mult timp, iar această tăcere s-a dovedit a fi una fatală. Nu contează ceea ce se întâmplă la proteste, ei (n.r. protestatarii din Mineapolis) încă sunt lipsiţi de compasiunea liderilor care ar trebui să-i protejeze”, a povestit artista pe reţeaua de socializare. 

Replica ei a venit după cele întâmplate în sudul Mineapolis, SUA. Un afro-american în vârstă de 46 de ani, pe numele său George Floyd, a fost arestat de un echipaj de poliţie de culoare albă pentru că a folosit o bacnotă falsă de 20 de dolari la un supermarket. 

Conform înregistrării unui martor, după ce George Floyd a fost pus la pământ şi încătuşat, unul dintre poliţişti, Derek Chauvin, a rămas aproape nouă minute îngenuncheat pe gâtul bărbatului de culoare, deşi acesta din urmă spunea de nenumărate ori că “nu putea să respire”. 

După minutele de agonie, George Floyd a fost dus cu o ambulanţă la spital, însă a decedat o oră mai târziu. Derek Chauvin a fost arestat şi pus sub acuzare de omor, iar ceilalţi agenţi din echipajul de poliţie au fost concediaţi şi anchetaţi în libertate. 

La autopsie nu s-au evidenţiat dovezi că decesul ar fi survenit în urma asfixierii sau strangulării, dar în plângerea formulată împotriva poliţistului se spune că agenţii sunt instruiţi la antrenamente că tehnica imobilizării cu genuchiul este potenţial periculoasă, potrivit Digi24

Tragedia s-a întâmplat în ziua de 25 mai, iar de atunci protestele au luat amploare în Minneapolis. Recente

Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham foto  Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1 Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons foto  Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg