Lucrurile care cresc stima de sine a femeilor

1 relaxare jpg jpeg

Aşa cum arată statisticile Eurostat, pe Pământ sunt de 7 ori mai multe femei decât bărbaţi. Acest lucru nu ar trebui decât să ne facă mândre de faptul că suntem reprezentante ale sexului frumos care, după multe decenii, se află în majoritate numerică.

Reversul medaliei este tradus de unii specialişti drept misoginism. Se spune adesea că femeile ar fi mai misogine decât bărbaţii şi asta din cauza concurenţei cât mai crescute şi a stimei de sine în scădere. De cele mai multe ori, o femeie ajunge să se raporteze la alta şi nu la unicitatea din ea, atunci când probează o rochie, semnează un contract sau pur şi simplu merge pe stradă.

Iată care sunt lucrurile care fac din femei acei oameni încrezători şi fericiţi cu sinele lor:

1. Haine, machiaj, accesorii

Este un adevăr general valabil că fetele şi femeile, majoritar, sunt iubitoare de haine, produse cosmetice, accesorii şi bijuterii, într-un cuvânt podoabe care le scot în evidenţă stilul şi personalitatea fiecăreia.

Poate că unele dintre noi preferăm un make-up strident, altele un make-up aproape insesizabil, unele am purta totdeauna haine casual şi altele exclusiv haine elegante. Oricum stă situaţia, încrederea unei femei vine dinspre interior spre exterior şi, de cele mai multe ori, aceste podoabe nu ţin locul decât al unor măşti purtate pentru a-i face pe cei din jur să înţeleagă mai bine, printr-un limbaj nonverbal, ceea ce se doreşte a fi transmis. Validarea prin îmbrăcăminte şi stil reprezintă graniţa fină dintre siguranţă şi nesiguranţă în propriul EU, asta pentru că o femeie poate fi cine vrea ea să fie sau cum vor alţii să o vadă. Cum ne dăm seama de acest lucru? Făcând alegeri mai întâi prin raportare la dorinţele noastre, la gusturile noastre şi la comportamentul nostru şi abia apoi la eul din oglindă, adică la cei/cele din jurul nostru.

2. Cunoaşterea interioară

Poate sună banal sau a clişeu, dar pacea interioară cu tine însăţi te face să devii un om puternic, sigur pe atuurile sale şi gata să le demonstreze în orice situaţie. Meditaţia, spre exemplu, sau regăsirea într-un cult religios te vor conduce la cunoaşterea a ceea ce nimeni nu vede şi, uneori, nici tu nu bănuieşti că se află ascuns în tine. De-a lungul vieţii, corpul femeii trece printr-o mulţime de etape care, voluntar sau nu, au efecte şi asupra stării psihice. Exerciţiile cu propria persoană, îndrumată de specialişti, contribuie la creşterea stimei de sine şi la puterea curajului atunci când te aştepţi mai puţin. Cunoaşterea interioară presupune o conştiinţă de sine solidă, care nu oboseşte niciodată să fie vie.

3. Organizarea timpului

E foarte important să dai valoare timpului şi să preţuieşti fiecare moment din viaţa ta. Fiecare clipă este unică. Ştim deja că putem face, prin natura feminină, mai multe lucruri concomitent, dar e esenţial să înveţi să spui NU celor care te agasează şi te epuizează, punând monopol pe momentele pe care e necesar să ţi le acorzi. Găseşte-ţi hobby-urile care se mulează perfect stilului tău de a fi, personalităţii tale, şi strecoară-le în programul tău zilnic, chiar şi atunci când ai impresia că problemele te copleşesc şi nu mai găseşti nicio rezolvare. Un moment de respiro e binevenit oricând şi nu a făcut nimănui rău! Începe asta prin a-ţi programa totul cu ajutorul unui organizator prietenos care să te însoţească pretutindeni şi care să te facă mândră la finalul zilei că ţi-ai dus task-urile la bun sfârşit! Rezultatele pe care le vezi negru pe alb sunt cel mai uşor de crezut!

Deci care-i treaba cu stima de sine?

Numai atunci când vei fi TU cu adevărat te vei simţi fericită şi împlinită, asta pentru că trăind prin altul individualizat nu te vei putea mulţumi niciodată şi întotdeauna vei avea ceva să îţi reproşezi.

Sursă foto: UnsplashRecente

sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg