Maica Tereza a fost exorcizată înainte de a muri. „Era o sfântă, diavolul a încercat să o tulbure“

1 profimedia 0085562149 jpg jpeg

Agnes Gonxha Bojaxhiu, născută în Macedonia, în 1910, este femeia care a intrat în istorie drept Maica Tereza din Calcutta şi şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în India. Munca ei în slujba celor săraci şi bolnavi i-a adus un premiu Nobel pentru pace în 1979. Însă în viaţa ei au fost şi momente controversate, inclusiv un episod de exorcizare.

Maica Tereza şi-a dedicat viaţa celor nevoiaşi şi a continuat să lucreze până cu câteva luni înainte de a muri, în 1997. În ciuda activităţii sale caritabile şi a faptului că a fost canonizată, este considerată, totuşi, o persoană controversată.

Potrivit National Geographic, ea a botezat în secret oameni aflaţi pe moarte, pretinzând că doar le alina durerile şi le răcorea fruntea cu o cârpă umedă. Potrivit CNN, au existat, de asemenea, critici faţă de igiena şi calitatea îngrijirilor medicale la o casă administrată de ordinul Misionarele Carităţii, înfiinţat de ea.

Dar acelea nu au fost singurele momente controversate din viaţa ei. Înainte să moară, a fost protagonista unui episod de exorcizare, deoarece se credea că diavolul o tulbură.

Exorcizare în spital

Maicii Tereza i-a fost făcută o exorcizare cu câteva luni înainte de a muri, din cauza temerilor e atacată de diavol, a declarat, după moartea acesteia, arhiepiscopul din Calcutta, potrivit The Guardian.

Arhiepiscopul Henry D'Souza, un prieten apropiat al călugăriţei, a sugerat efectuarea unei exorcizări după ce aceasta a suferit două nopţi de tulburări ale somnului, având o stare foarte agitată, în timp ce se afla internată în spitalul Birla din Calcutta.

El a chemat un preot, Rosario Stroscio, care a citit o rugăciune de exorcizare asupra călugăriţei, timp de o jumătate de oră. „Era foarte neliniştită. Doctorul nu reuşea să înţeleagă. Noapte se zbătea, îşi smulgea toate firele. Dar, în noaptea de după exorcizare, a dormit foarte bine. Era total calmă“, a declarat Henry D'Souza.  "Maica era o persoană sfântă, iar spiritele rele au încercat să o tulbure, mai ales în starea în care se afla. Diavolul a vrut să o sperie", a mai spus el. 

Nu e un caz singular în Biserica Catolică

Arhiepiscopul a făcut această dezvăluire la patru ani de la moarte călugăriţei, precizând că episodul s-a petrecut în 1996, pe cand Maica Tereza se afla internată în spital, în 1996, pentru o angioplastie (o operaţie minim invazivă la inimă).

„Maica şi-a dat seama că s-ar putea să fie tulburată de cel rău. Ştia despre exorcizare. A fost destul de fericită“, a mai spus arhiepiscopul.

Părintele Stroscio, cel care a făcut exorcizarea, a declarat: „Nu am făcut nimic special. În istoria Bisericii Catolice, sute de sfinţi au trecut prin lucruri preum exorcizarea“.

FOTO ProfimediaRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg