Modificări în sistemul asigurărilor de sănătate, de la 1 iulie. Ce este nou

1 medic jpg jpeg

Guvernul a aprobat noi măsuri care au ca scop asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de prevenţie, dar şi la cele pentru diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea bolilor.

Guvernul a aprobat Hotărârea privind pachetele de servicii şi Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022.

Spitalele particulare aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări pot percepe o contribuţie personală, care este diferită de coplată. Aceasta reprezintă, în cazul unei spitalizări, diferenţa dintre tariful decontat din Fondul naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate pentru rezolvarea cazului şi tariful perceput de furnizorul privat pentru rezolvarea aceluiaşi caz.

Potrivit CNAS, noile reglementări includ şi asigurarea unui pachet de prevenţie pentru adulţii asimptomatici cu vârsta peste 40 de ani. Mai exact, acest pachet prevede până la trei consultaţii pentru evaluarea riscului, intervenţia asupra factorilor şi obiceiurilor de viaţă care determină riscurile, precum şi monitorizarea pacienţilor. Aceste consultaţii pot fi efectuate de furnizori aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Noi servicii la medicul de familie

De la 1 iulie, se decontează o consultaţie la domiciliu pe lună pentru toate tipurile de afecţiuni cronice/asigurat (în prezent, se decontează cel mult patru consultaţii/an pentru bolile cronice).

Medicii de familie pot acorda noi servicii - spirometrie, măsurarea ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă - braţ, efectuare şi interpretare EKG pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate.Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg