Oscarurile amânate! Se mai fac filme în 2020?

1 shutterstock 179901059 jpg jpeg

Premiile Oscar ale Academiei americane de film au fost amânate cu două luni. Cea de-a 93-a ediţie a celui mai faimos eveniment de film din lume nu va mai avea loc pe 28 februarie, ci pe 25 aprilie 2021. După luni de deliberare, Academia a luat această decizie din cauza pandemiei de coronavirus, care a oprit, momentan, toate filmările şi lansările de film. În funcţie de evoluţia pandemiei, este posibil ca gala Oscarurilor să aibă loc fără prestigiosul covor roşu şi cu sala goală, adică doar online.

În plus, pentru a da o şansă unor producţii care speră să reia filmările în această vară, Academia a extins perioada de nominalizare a filmelor până la sfârşitul lunii februarie. În mod normal, ultima zi în care un film putea fi luat în considerare pentru competiţie era 31 decembrie. Excepţie fac categoriile speciale, inclusiv filmele de animaţie, cele internaţionale şi documentarele, care trebuie înscrise până pe 1 decembrie.

În istoria aproape centenară a Oscarurilor, premiile au fost amânate doar de trei ori: în 1938, din cauza inundaţiilor din Los Angeles, unde are loc evenimentul; în 1968, în urma asasinării lui Martin Luther King Jr.; şi în 1981, după atentatul de asasinare al preşedintelui Ronald Reagen.

"De mai bine de un secol filmele joacă un rol important în a ne alina, inspira şi amuza chiar şi în vremurile cele mai întunecate. Cu siguranţă, o fac şi anul acesta. Extinzând perioada de înscriere şi data premiilor, speranţa noastră este să oferim producătorilor de film suficient timp pentru a-şi termina şi lansa peliculele şi să nu sufere penalizări din motive asupra cărora nu deţin controlul," a declarat  David Rubin, preşedintele Academiei.

La timpuri noi, reguli noi

Pentru 2021, Academia a relaxat regulile şi în ceea ce priveşte lansările de film pe platforme digitale. Astfel, pentru a putea participa în competiţie, acestea nu mai sunt obligate să ruleze într-un cinematograf din Los Angeles timp de cel puţin o săptămână.

De altfel, cu majoritatea multiplexurilor fiind închise din cauza Covid-19, majoritatea producţiilor mari de film au renunţat la lansările în cinematografe şi şi-au distribuit filmele direct pe platformele digitale.

De asemenea, Academia a amânat şi deschiderea propriului muzeu al filmului, ce trebuia să aibă loc în decembrie anul acesta. Noua data va coincide cu gala Premiilor Oscar, în aprilie.

Filmele selectate pentru Premii vor fi anunţate de către Academie pe 15 martie.

România la Oscarurile 2021

Noul coronavirus a suspendat şi în România producţia unor filme ce urmau să fie lansate anul acesta. Dar, unul dintre ele, a intrat deja în cursa pentru nominalizările Premiilor Oscar din 2021. Este vorba de un documentar de lungmetraj. „Acasă”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a primit marele premiu, The Golden Horn, la Festivalul de Film de la Cracovia, Polonia, care a avut loc online, în perioada 31 mai – 7 iunie. Astfel, intră automat în cursa pentru o nominalizare în categoria dedicată documentarelor la următoarea ediţie a premiilor Oscar.

Filmul spune povestea unei familii de romi care a trăit timp de 20 de ani în Delta Văcăreşti a Capitalei, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, iar familia Enache a fost forţată să părăsească modesta colibă din natură şi să supravieţuiască prin jungla urbană a Bucureştiului.Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg