Palate englezeşti care „găzduiesc‟ fantome. Palatul Buckingham şi Castelul Windsor, printre ele

1 shutterstock 148410785 jpg jpeg

Cine spune că viaţa regilor şi a membrilor caselor regale este ca în poveşti se înşală amarnic. Multe familii regale din toate părţile lumii au fost afectate de secrete întunecate şi de morţi tragice, care au dat naştere unor legende sumbre cu fantome care au pus la încercare mintea colocatarilor.

Poveşti sinistre se spun şi în prezent despre palatele englezeşti. Cât adevăr ascund aceste legende nu vom şti exact, dar mărturiile oferite de-a lungul timpului de personalul de la Palatul Buckingham nu pot fi ignorate. Ele vorbesc despre zgomote înfriorătoare auzite între pereţii încăperilor regale, care nu au putut fi explicate nicicum.

Primul şi cel mai cunoscut loc de întâlnire al fantomelor este chiar Palatul Buckingham, locul pe care regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip îl numesc acasă.

Fantomele care „locuiesc‟ la Palatul Buckingham

Au fost nenumărate poveşti de-a lungul anilor despre trăirile stranii resimţite în unele locuri din palat, dar şi despre umbre în forme de siluete umane, observate în clădirea regală. Despre două dintre ele s-a vorbit mai des, întrucât au tot revenit. Este vorba despre un călugăr încarcerat şi ucis în interiorul Palatului Buckingham şi despre secretarul regelui Edward al VII-lea, care s-a sinucis într-un birou de la primul etaj.

Se spune că fantoma călugărului frecventează terasa din spate a palatului şi este îmbrăcată în haina monahală de culoare maro. Au existat mai multe raportări despre zgomotul lanţului, precum şi despre gemetele auzite pe timpul nopţii, dinspre terasa cu pricina.

În timpul domniei regelui Edward al VII-lea, din anul 1901 până în anul 1910, secretarul său, John Gwynne, a fost implicat într-un scandal când a divorţat de soţia sa. Incapabil să facă faţă presiunii şi zvonurilor care au urmat deciziei sale, el şi-a tras un glonţ în cap, iar tragedia se petrecea într-unul dintre birourile de la primul etaj. Astăzi, biroul nu este prea popular în rândul angajaţilor palatului, deoarece unii au spus că se resimt fiori neobişnuiţi în acea cameră. Alţii au susţinut că au auzit de mai multe ori câte un foc de armă în zona biroului.

25 de fantone la Castelul Windsor, printre care şi cea a lui Anne Boleyn

Reşedinţa oficială a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, Palatul Buckingham (foto 2) nu este cu siguranţă singurul palat despre care se crede că este bântuit. Ani buni au fost observate prezenţe stranii la Castelul Balmoral, Palatul Holyroodhouse şi Casa Sandringham.

Dar, probabil, cel mai bântuit loc din toată Marea Britanie este Castelul Windsor (foto 1), unde Prinţul Harry şi Meghan Markle, dar şi Prinţesa Eugenie şi Jack Brooksbank s-au căsătorit. Se crede că până la 25 de fantome bântuie castelul şi terenurile sale.

Una dintre fantomele care preferă Windsor este a doua soţie a regelui Henric al VIII-lea, Anne Boleyn. Aceasta a fost acuzată de soţul ei de adulter şi de incest cu fratele ei. Boleyn a fost judecată şi, deşi mulţi credeau că nu a săvârşit nicio acţiune greşită, ea a fost executată prin decapitare în Turnul Londrei. Cu toate acestea, spiritul ei nu s-a odihnit niciodată, dacă e să ne luăm după declaraţiile oferite de personalul de la castel. Mulţi au susţinut că au văzut-o plângând lângă o fereastră din interiorul palatului.

Fiica lui Boleyn, regina Elisabeta I, cunoscută sub numele de „Regina Fecioară‟, se ascunde şi ea în Castelul Windsor. Mai mulţi membri ai familiei regale au spus că au văzut-o de-a lungul anilor plutind prin bibliotecă.

@shutterstock



Recente

Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor  foto   Shutterstock jpg